Megnyílt a Zonta képzőművészeti kiállítása

Az idén rendhagyó időpontban, kicsivel korábban nyílt meg a veszprémi Zonta klub képzőművészeti kiállítása. Mint azt 27 éve megszoktuk, ezt a rendezvényt is a jótékonyság jegyében szervezték meg. A kiállított képek megvásárolhatók, az ár 30 százalékát a klub jótékonysági alapjába ajánlották fel az alkotók.

G. Takács Mária

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ezúttal november végén a veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában kapott helyet az esemény, ahol családias, baráti légkörben láthatta elsőként a veszprémi hobbifestők képeit a közönség. Pózna Melinda gitárjátékát követően Horváthné Farkas Bea klubelnök bevezetőjéből megtudtuk, hogy „Zonta a Zontában” lehetne a jelmondata a nívós képanyagnak. Ugyanis ezúttal a klub tagjainak biztosítottak lehetőséget a bemutatkozásra. S. Hontai Mária, Ványa Magdolna és Varga Judit grafikus nem csak évek óta tagjai a klubnak, de a festőecsetet is hosszú ideje forgatják. A kiállítás megnyitója előtt Oberfrank Pálnak, a Petőfi Színház igazgatójának emléklapot adott át a klubelnök köszönetük jeléül, amiért a reprezentatív helyszínt többedszer is megkaphatta a klub. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy a képzőművészet pártolása évtizedek óta szívügye a színház vezetésének. Számukra minden fontos, ami jó célt szolgál, hiszen a művészeti ágak egyre inkább segítségre szorulnak.

A tárlaton látható alkotásokhoz többnyire a természetből merítettek témát a művészek Fotó: Nagy Lajos/Napló

A kiállítást V. Fodor Zsuzsa, nyugdíjas múzeumigazgató nyitotta meg. A művekről kiemelte, hogy mindhárom alkotó a plein air festészet elkötelezett híve, aminek technikáját hosszú évek óta festőművész tanároktól tanulják. A plein air festészet a XIX. század második felétől indult el, legfőbb jellemzője, hogy a műtermi megvilágítás helyett a művészek a szabadban festenek. A minden pillanatban változó szórt fények, kontrasztok, reflexszínek vásznon történő megjelenítése mindhárom alkotó képeit alapjaiban határozzák meg. Megnyitójában méltatta a kiállított művek egyediségét, szépségét, megemlítve, hogy az alkotók témájukat többnyire a természetből merítették.

V. Fodor Zsuzsa (jobbra) megnyitójában méltatta a kiállított művek egyediségét, szépségét Fotó: Nagy Lajos/Napló

Záróeseményként a Zonta klub egy új tagjának nyilvános fogadalomtétele következett. A kiállítás november 10-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában