Nem volt kérdés a Telekom Veszprém győzelme

Érvényesült a papírforma a férfi kézilabda NB I városi rangadóján: a Telekom Veszprém végig irányítva magabiztos sikert ért el kistestvére, a Fejér-BÁL-Veszprém ellen.

B. Virág Rita

Fejér-BÁL-Telekom Veszprém 25-37 (12-23)

Veszprém Aréna, 1000 néző. V.: Horváth P., Marton B. Fejér-BÁL Veszprém: Borbély – Tóth P., Széles 2, Bugyáki, Vajda H. 1, Fazekas G. 3, Hári. Csere: Podoba (kapus), Éles B. 5 (2), TÓTH J. 2, Somogyi 2, Szemtán P. 2, Kurucz 3, Kristóf 1, SEREGI 4 (2), Tóth M. Edző: Tombor Csaba.

Telekom Veszprém: CUPARA – Marguc 3, Jahja 3, Lékai 1, Nilsson 7, Lauge 2, MANASZKOV 9 (1). Csere: Corrales (kapus), Sipos 2, Nenadics, MAQUEDA 4, Ligetvári 2, Lukács 1, Mahé 3, Ilics Z., Dörnyei. Edző: Momir Ilics.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

A magyar kézilabdázás történetében harmadik alkalommal rendeznek Veszprém-Veszprém rangadót az élvonalban. A vendégek keretében mindhárom fiatalt benevezte a szakmai stáb, és ahogy korábban Gulyás Péter nyilatkozta, a sérüléséből felépült Rasmus Laugénak is minél több játéklehetőséget szeretnének biztosítani, így természetesen ő sem hiányozhatott a jegyzőkönyvből.

Nilsson góljával indult a veszprémi derbi, Széles Ákos egyenlített. Rendre a Telekom ment elől, ám a fiatalok próbálták tartani a lépést. Nilsson kiállítása után Fazekas lőtt üres kapus találatot (5. perc: 3-3), sőt egy újabb szerzett labda után Éles is betalált saját hatosáról (4-3). Szépen kijátszott akcióval válaszolt a Telekom.

A 8. percben már újra a BL-ben érdekelt vendégeknél volt az előny, előbb Jahja, majd Manaszkov robogott végig a kapuig (4-6). Nilsson újabb kétperces büntetést kapott, ám Lauge emberhátrányban is betalált. Marguc lódult meg, Hári próbálta feltartóztatni, de csak két perc árán sikerült.

Tóth József remek bejátszásokat kapott és nagy nehézségek árán áthámozta magát a robosztus pirosmezes védőkön, de a különbség így is nőtt, mert a Telekom villámgyors találatokkal ment előre (15. perc: 7-12). Az első negyedóra után már hattal ment a nagytestvér, így Tombor Csaba 8-14-nél időt kért. Meg is lett az eredménye, előbb Somogyi, aztán Fazekas vette be Cupara kapuját.

A fiatalok próbáltak sok passzal elnyújtani egy-egy támadást, ellenben a Telekom rövid, gyors támadásokkal operált és a 20. percben már 11-17-re állt a csata.

Egyre inkább nyílt az olló, mert a Telekom nagyszerűen védekezett. Cupara is kitett magáért, több bravúrt is bemutatott. A félidő végére jelentős különbség alakult ki a két fél között (12-23).

Hazai hetessel indult a második felvonás, amit Éles értékesített. A túloldalon Maqueda ziccere nyitotta a gólok sorát. Borbély is kezdett magához térni, Manaszkov lerohanását hárította, majd Nilsson vágta kapufára a lasztit. Dekoncentrálttá vált a vendégek játéka.

A fel-alárohangálásnak Manaszkov vetett véget, majd Éles ötödször volt eredményes. Seregi rohant végig a pályán, góljával tíz alá csökkent a differencia (16-25). Gyorsan érkezett a válasz, nem hagyta annyiban a Telekom. Ilics edző pályára küldte fiataljait és azokat is, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Manaszkov szinte hibátlanul értékesítette helyzeteit (17-30). Ezért volt fájó, hogy a 45. perc környékén az egyik gólja után a térdéhez kapott és cserét kért.

A 49. percben Sipos megkapta harmadik kétpercét is, így számára véget ért a találkozó. Podoba kapus kihozta magából a maximumot, így lehetőséghez jutott a Fejér-BÁL, hogy tíz alá csökkentse a különbséget (53. perc: 23-33). A Telekom persze résen volt és az 56. perchez érve már egyértelművé vált, hogy kétszámjegyű lesz a különbség (24-36). Végül a Telekom Veszprém magabiztos, 37-25-ös győzelmet aratott.

MESTERMÉRLEG:

Tombor Csaba: Örülünk, hogy komolyan vettek minket a vendégeink. Célunk az volt, hogy tovább építsük magunkat. Mindent megtettek a játékosaim, sok helyzetet hagytunk ki, szebb lett volna az eredmény, ha ezeket értékesíteni tudjuk. De ebből is lehet tanulni. Remélem, Vajda Huba az összes vaktöltényét ellőtte, ilyen rosszul még nem játszott. Látszott, hogy a Veszprém BL-ritmusból érkezett. A második félidőben javultunk, az már vállalható volt. Erre kell építenünk a továbbiakban.

Momir Ilics: – Nagyon elégedett vagyok, jó volt a hozzáállásunk, sikerült egy újabb lépést előrelépnünk. Komolyan vettük ellenfelünket, hosszú idő után végre a fiatal magyar játékosoknak is lehetőséget tudtam adni. Nagyon remélem, minden rendben Dejan Manaszkovval és a térdével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!