sok kudarc, nehézség, öröm és siker

2018.05.06. 11:16

Az iskolától a Balaton-partig ballagtak a lóczysok

Ha május és ballagás, akkor a végzős „lóczysok” immár hagyományosan az iskolától a Balaton-partra sétálnak. Nem volt ez másképpen idén sem: motoros rendőr vezette fel a diákokat, akiket hozzátartozók és barátok követtek.

Juhász-Léhi István

- Kettős érzés kavarog ilyenkor bennem: egyrészt fáj, hogy el kell engednünk a gyerekeket, hiszen a szívünkhöz nőttek – fogalmazott Duna Katalin, a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakgimnázium igazgatója. – Két osztály öt évig, egy osztály négy évig volt az iskolában, és bizony megéltünk együtt sok kudarcot, nehézséget, örömöt és sikert. Mindez most lezárul. Másrészt sikerélmény nekem és a tantestületnek is, mert jó munkát végeztünk: minden gyerek le fog tudni érettségizni, és mindegyikük szeretne tovább tanulni.

Duna Katalintól megtudtuk azt is, hogy 90 diák ballagott három osztályból. Érdekesség, hogy lezárult egy osztálytípus: elballagott az utolsó, két tannyelvű szakgimnáziumi osztály, és mostantól „csak” gimnáziumi osztályok lesznek, ugyanakkor most ballagott először a természettudományos tagozat.

Színes léggömbök, vidámság: így ballagtak Balatonfüreden Fotó: Juhász-Léhi István / Napló

Az intézményvezető arról is beszélt, hogy sokan tesznek emelt szintű érettségit, és sokaknak megvan az előrehozott érettségi vizsgájuk is. Duna Katalin abbéli örömének is hangot adott, hogy a végzősök közül négyen is tanár szakra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában