nem ciki felvenni

2019.01.09. 11:00

Szemétszedésre buzdít a tési Lippert Ferenc

Szemétszedési akciót hirdetett a tési Lippert Ferenc. A bakonyi kistelepülésen élő önkormányzati képviselő kezdeményezéséhez többen csatlakoztak már az országból.

Szabó Péter Dániel

A Tésen élő Lippert Ferenc reméli, hogy egyre többen csatlakoznak a szemétszedő kihíváshoz

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Sajnos évek óta szemétszedési akcióval köszöntjük az új esztendőt Tés környékén, mert az emberek egyre több szemetet tesznek ki az erdei utak és a közutak mellé. A kommunális hulladék és a limlom mellett sajnos építési törmeléket és veszélyes hulladékot is rendre találunk a természetben. A hosszú távú megoldást meglátásom szerint nem az jelenti, hogy minden évben rengeteg pénzt költünk arra, hogy összeszedjük az erdőkből a hulladékot. A szemétszedést természetesen idén is megszervezzük segítőimmel, de úgy gondoltam, hogy az internet adta lehetőségeket kihasználva egy országos akciót is meghirdetek – mondta Lippert Ferenc tési önkormányzati képviselő, a Múlttal a Jövőért Egyesület elnöke.

A Tésen élő Lippert Ferenc reméli, hogy egyre többen csatlakoznak a szemétszedő kihíváshoz Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A kezdeményezés – amelynek felhívását eddig 6400-nál is többen osztották meg a legnagyobb közösségi oldalon – jelmondata: Ne legyen tabu a szemét! – Az üzenet mindenkihez szól. 2019-ben szedj össze legalább egy zsák szemetet! Ha megtetted, töltsd fel a képet a közösségi oldalra, s hívj meg barátokat a szemétszedő kihívásra! Séta, kutyasétáltatás, túra közben nem ciki felvenni a hulladékot – sorolja lelkesen Ferenc, akinek felhívásához többen csatlakoztak is már az elmúlt napokban. A Vas megyei Gyanógeregyénél több zsáknyi hulladék is összegyűlt, Budapesten, a Józsefvárosban pedig két fiatal hölgy kezdett szemétszedésbe, s töltött fel a fotót munkájuk eredményéről a világhálóra.

Lippert Ferenc reméli, hogy egyre többen csatlakoznak a felhíváshoz, ám a bakonyi erdőkben tapasztalható növekvő hulladékmennyiség miatt egy válságstáb összehívását is kezdeményezi, amelyben a térség országgyűlési képviselői, polgármesterei mellett a honvédség, a rendőrség, a polgárőrség, a közútkezelő, s az erdőgazdaság képviselőivel próbálna közösen tenni a tisztább környezetért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában