Finomságok

2017.11.24. 11:07

Torta nélkül nincs ünnep – Itt a legújabb szakácskönyvünk

Megjelent kiadónk legújabb szakácskönyve, a Torták könyve, melyből a tiszteletpéldányokat tegnap vehették át azok, akiknek beküldött receptjei a kiadványba bekerültek.

Leitner Vera

Elöl, balról: Hapl Antalné, Domján Mária, Lehotáné Hajdu Éva, Berei Ferencné. Hátul: Matyókné Erdős Tímea, Zsebők Zsigmondné, Kecskés József, Kalász Istvánné Piroska és Németh Rezsőné Fotó: Penovác Károly

A most megjelent, százhatvan oldalas Torták könyve öt fejezetbe gyűjti az édes finomságokat, így a gyakorlott háziasszonyok, avagy a sütéssel még csak most ismerkedők a gyümölcsös, a csokoládés, a tejalapú, a sütés nélküli és az egyéb kategória tortái közül válogathatnak. A könyvet díszítő szép illusztrációk

a Schőnig Cukrászdában készültek el. A Torták könyvébe receptet beküldők egyetértettek abban, hogy a megjelenés dátuma kimondottan szerencsés, hiszen a válogatás így karácsonyi ajándékként is megállja a helyét. Születésnapra, névnapra, olykor esküvőre, házilag, de karácsonykor, a bejgli mellé is készül torta, mondták el olvasóink, melyet aztán gyerekek, unokák, dédunokák, barátok, szomszédok és vendégek egyaránt örömmel kóstolnak meg, s fogyasztanak el.

Elöl, balról: Hapl Antalné, Domján Mária, Lehotáné Hajdu Éva, Berei Ferencné. Hátul: Matyókné Erdős Tímea, Zsebők Zsigmondné, Kecskés József, Kalász Istvánné Piroska és Németh Rezsőné Fotó: Penovác Károly

A pápai Matyókné Erdős Tímea korábban az Egytálételek könyvéhez adta egy receptjét. Mint mondta, családjában szeretik a gyümölcsös és a klasszikus tortákat is, s tervezi, hogy több receptet kipróbál a most megjelent kötetből, hiszen a korábbi kiadványokkal is kedvező tapasztalatai voltak.

A Veszprémben élő Berei Ferencné eddig minden receptkönyvünkben szerepelt. Ezúttal, a 23. kötetben brünni tortareceptje mellett olvasható a neve. Elmondta, nagyon szívesen tanulmányoz, s alakít át különböző recepteket, valószínűleg a Torták könyvét is végiglapozza a következő egy-két napban. – Unokáim, gyermekeim szokták mondani, hogy bármit süthetek, az úgyis finom lesz, de szerencsére nem szeretik a túl krémes, túl cukros süteményt – mondta el Bereiné, s hozzátette, míg egészsége engedi, sütni fog, mivel ez számára öröm, nem fáradság.

Az alsóörsi Zsebők Zsigmondné neve ezúttal máktortája leírásával került be az olvasóink receptjeiből összeállított kiadványba, – Elég sűrűn sütök máktortát, mivel a férjem nagyon szereti, a gesztenyetorta pedig a másik, az egyik unokám kedvence – mondta el Zsebők Zsigmondné, aki szintén szeretné mások receptjeit is kipróbálni a receptkönyvből.

Az ünnepi készülődést és a vendégvárást számos hasznos trükkel megkönnyítő Torták könyve mától kapható ügyfélszolgálati irodáinkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában