Veszprém

2019.03.28. 07:00

Választási együttműködés az ellenzéki pártok között

Az ellenzéki pártok közös programot készítenek a választópolgárok bevonásával, és folytatni akarják a város kiemelt programjait, ha többséget kapnak.

Molnár Sándor

Varju László, Ungár Péter, Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila és Hartmann Ferenc a sajtótájékoztatón Fotó: Molnár Sándor

Komfortosabb, az itt élők számára élhetőbb várost szeretnének. Közös polgármesterjelöltjüket, aki jelentős önkormányzati tapasztalatokkal rendelkezik, április 30-ig jelentik be.

A parlament ellenzéki pártjai együttműködnek a megyeszékhelyen, az önkormányzati választásokon. Ezt közös sajtótájékoztatón jelentették be az Óváros téren. Varga-Damm Andrea (Jobbik) úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki pártok képviselői Veszprémben is

meghallották a társadalom hangját. A polgárok elvárják, hogy az önkormányzati választásokra közösen állítsanak jelölteket. – Az Orbán-rendszer lebontása először az önkormányzatokban lehetséges, ezért az LMP, az MSZP, a DK és a Jobbik a városban kialakította az ellenzéki erőteret, amelyhez bárki csatlakozhat – fogalmazott.

Varju László, Ungár Péter, Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila és Hartmann Ferenc a sajtótájékoztatón Fotó: Molnár Sándor

Mesterházy Attila (MSZP) kiemelte: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy egy az egy ellen álljon fel az ellenzék Veszprémben a Fidesz jelöltjével szemben. Helyi ügyekben eddig is együttműködtek, és a kampányt is együtt csinálják majd, mert egy hangon kívánnak szólni a veszprémi polgárokhoz a siker érdekében.

Ungár Péter (LMP) azt hangsúlyozta, hogy ez egy elvi alapú együttműködés, amely arról szól, hogy az itt élőknek a lehető legjobb jövőjük legyen az önkormányzati választások után. Gertsmár Ferenc személyében a zöldpolitikának továbbra is lesz képviselete Veszprémben.

Varju László (DK) szerint a pártok és az országgyűlési képviselők kiálltak amellett, hogy Veszprémben létrejöjjön ez az együttműködés, amely nyitott a civil szervezetekkel és az önkormányzati képviselőkkel való együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában