fejlesztés

2018.04.06. 11:30

Várpalotán is tölthetjük az elektromos autónkat

Átadták a város első elektromos töltőállomásait csütörtök délután.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta és Pukler Gábor tölt egy elektromos autót a sportcsarnoknál. A vidéki kisvárosok közül az elsők között alakítottak ki gyorstöltésre alkalmas állomásokat Fotó: Szabó Péter Dániel

Két helyen is

A hétmillió forintos, pályázati forrásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően jelenleg két helyen, két-két csatlakozóhellyel tölthetők az elektromos üzemű gépjárművek a városban.

Az egyik páros töltőt a Mártírok útján, a piaccsarnok melletti parkolóban alakították ki, míg a másik töltőállomás a Gál Gyula Városi Sportcsarnoknál kapott helyet. Utóbbi helyszínen tartották csütörtök délután a hivatalos átadási ünnepséget.

Campanari-Talabér Márta és Pukler Gábor tölt egy elektromos autót a sportcsarnoknál. A vidéki kisvárosok közül az elsők között alakítottak ki gyorstöltésre alkalmas állomásokat Fotó: Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett Jedlik Ányos-terv keretén belül nyert az önkormányzat közel ötmillió forintot a töltőállomások kialakítására, míg saját forrásból kétmillió forintot tett hozzá a beruházáshoz a város. – Jelentős változás előtt állunk, hiszen a jövőben az elektromos autók jóval nagyobb szerepet fognak kapni a közúti közlekedésben, mint jelenleg – fogalmazott Campanari-Talabér Márta, majd hozzátette, Várpalota ebben is próbál élen járni, a vidéki kisvárosok közül az országban az elsők között nyertek a pályázaton s alakítottak ki a településen gyorstöltésre alkalmas állomásokat.

Nagyjából két és fél óra alatt töltenek fel

A csütörtökön átadott s bárki által ingyenesen használható berendezések ugyanis gyorstöltők, 2x22 kilowatt teljesítményűek, melyek egy átlagosnak számító 30 kilowattos járművet nagyjából két és fél óra alatt töltenek fel – mondta el az átadáson Pukler Gábor pályázati koordinátor. A szakember megjegyezte, az átutazók a töltés ideje alatt meglátogathatják Várpalota nevezetességeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában