Lombard Pápa

2015.05.17. 19:12

A Pápa nem tudott csodát tenni

Debrecen, Pápa - Sima, 4:0-s vereséget szenvedett el a Lombard Pápa Debrecenben a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Polgár Tibor

DVSC- Lombard Pápa

4:0 (1:0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2500 néző. Vezette: Fábián- Mihály (Kormányos II, Szpisják). Debreceni VSC: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Máté, Korhut (Ferenczi, 52.) Jovanovic, Varga J., Szakály, Mihelic - Kulcsár (Szécsi, 74.), Tisza (Balogh N., 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Lombard Pápa: Szűcs Gál, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni (Waltner, 63.) - Vankó (Csilus, 35.), Nagy T., Randjelovic, Juhász, Király (Schmid, 77.) Seye. Vezetőedző: Kovács László.

Gólszerző: Szakály a 44., Mihelic az 58. (11-es), valamint Balogh N. az 59. ésa 87. percben.

Sárga lap: Tisza a 29., Varga J. a 73., illetve Frizoni az 57., Szűcs az 58., Seye a 83., és Waltner 92. percben.

A pápaiak korábban még soha nem nyertek Debrecenben, és a Lombardnál kialakult kilátástalan helyzet miatt túlzás nélkül állítható: csodaszámba ment volna a vendégsiker a játéknap zárómérkőzésén. Így tehát nem volt meglepő, hogy hazai lehetőségekkel indult a találkozó. A 12. percben Szűcs bravúrral kivédte Kulcsár ziccerét, majd pár minutummal később Jovanovic tizenegy méterről, senkitől sem zavartatva sután a bal alsó mellé lőtt. Aztán a bakonyaljaiak rutinos hálóőre, Kulcsár újabb veszélyes kísérletét hatástalanította, majd két perc elteltével az igencsak aktív DVSC-csatár hat méterről föléfejelt.

A pápai focistákat lélekben megtörte az elmúlt időszak, de nem adják fel a hátralévő meccseket
Fotó: Penovác Károly

Szűcs a játékrész derekán még kiütötte Tisza éles szögből eleresztett bombáját, azonban kevéssel a szünet előtt már a kiváló kapus is tehetetlen volt: Szakály Péter kissé jobbról, 17 méterről a jobb alsóba vágta a labdát a 44. percben, 1:0. A fordulást követően sem változott a játék képe. Az 54 minutumban Jovanovic az ötös jobb sarka elől a túloldali kapufára lőtt, a játékszer pedig a földön fekvő Szűcshöz pattant vissza.

Nem sokkal később Frizoni keze találkozott a labdával a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Rene Mihelic a kapu jobb oldalába gurította az 58. percben, 2:0. Az 59. percben Balogh Norbert betört a tizenhatoson belülre a bal oldalon, majd közleről a hálóba passzolt, 3:0. Kegyelemdöfés gyanánt Balogh Norbert egy szép akció végén 15 méterről újabb gólt lőtt a 87. percben, 4:0.

Kondás Elemér: - Jól kezdtük a meccset, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de sokáig nem sikerült betalálnunk. Szerencsére még a szünet előtt megtört a jég, és a második félidőben sem álltunk le.

Kovács László: - Súlyosabb vereségbe is beleszaladhattunk volna. A srácok mostanra lelkileg megtörtek, ennek ellenére minden tőlük telhetőt megtették, ezért gratuláltam nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!