szponzorált tartalom

2019.11.06. 14:15

Költözés, hol kezdjelek?

A költözés aprólékos munka. Szakszerűen csomagolni, hogy épségben megérkezzen és meg is találjuk értékeinket, külön szakma, amihez külföldön már bevett szokás segítséget kérni. De kitől és miben?

Ha teljes körű szolgáltatást kérünk a költöztetőktől, akkor elegendő csak a kulcsot átadnunk

 

Ha teljes körű szolgáltatást kérünk a költöztetőktől, akkor elegendő csak a kulcsot átadnunk

A költözéssel kapcsolatos gondokat nagymértékben megkönnyíti, ha profi költöztető céget keresünk. Az ilyen cégektől már kérhetünk költöztetést dobozolással is, ami levesz a vállunkról szinte minden problémát. Lehet szó céges költöztetésről vagy lakossági költöztetésről, a profi cégek többféle szolgáltatást ajánlanak, amivel megkönnyítik az életünket. Nézzük át a lehetőségeket!

Költözés dobozok bérlésével

Csinálhatjuk mi a pakolást, de mindig gond, hogy honnan szerezzünk és milyen dobozokat. Sokan boltból, piacról kérnek használt karton dobozokat, de ezek lehetnek koszosak, vagy sérültek, túl kicsik vagy épp túlméretezettek. Nehéz megtalálni a használhatókat. Vannak kifejezetten költözéshez készült dobozok például Ikeában vagy OBI-ban, ám ezek ára igen borsos lehet és később csak eldobni tudjuk majd.

A profi költöztető cégek tudnak a költözéshez nem csupán dobozt, hanem csomagolóanyagot (például buborékfóliát, műanyag zsákokat, zacskókat) biztosítani. Ebben az esetben csak béreljük a költözéshez a csomagolást, ami töredék ára annak, ha meg kellene vásárolni – és utána nem keletkezik hulladék, hiszen újra és újra felhasználásra kerül minden.

A költöztetéshez mindig komoly probléma tartós és méretben is megfelelő dobozokat találni

Dobozolás kis segítséggel

Arra is van lehetőség, hogy a költöztető cégtől részleges dobozolást kérjünk. Lehet ez segítség egy-egy nem szállítható bútor szét- és összeszerelése, vagy éppen a törékeny és értékes holmik szakszerű csomagolása. A profi cégek igény szerint dolgoznak és annak megfelelően képzik az árakat, hogy mire van szükségünk.

Teljes körű szolgáltatás

Kérhetünk olyan költöztetést is, ahol minden feladatot levesznek a vállunkról és mi csak a legszemélyesebb apróságokat a hónunk alá csapva átsétálunk az új otthonunkba. Ilyen esetben a költöztető cég kijön, szükség szerint szétszerel mindent, szakszerűen elvégzi a rendszerezést, becsomagol és összepakol mindent, ami költözik velünk. Az új helyszínen vállalja az összeszerelést, a falhoz rögzítést, a teljes kicsomagolást és minden egyéb felmerülő feladatot.

Ebben az esetben legtöbbször ingyenes dobozokat biztosítanak a cégek, mert a teljes körű szolgáltatás prémium kategóriás költöztetés és az árban benne foglaltatik minden járulékos költség. Fontos a részleteket előre tisztázni, hogy a végén ne érjen meglepetés.

Érdemes árajánlatot kérni több szolgáltatótól, érdeklődni a lehetőségekről és elmondani, milyen különleges kívánságaink vannak. A költöztetés esetén olyan szolgáltatásról van szó, ahol legtöbbször minden megállapodás és igény kérdése. Nem minden cég vállal minden feladatot, ezért fontos előre tájékozódni a lehetőségekkel és árakkal kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában