Rendőrségi

2013.05.15. 07:33

Hárman loptak tizenkilenc borotvát

Tizenkilenc borotvát akart ellopni az egyik balatonfüredi drogériából három személy. Egyikükkel szemben több elfogatóparancs is érvényben volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Balatonalmádi Rendőrkapitánysága lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást U. Tibor 34 éves budapesti lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013. május 13-án kora délután egy balatonalmádi drogériából 19 csomag márkás borotvát akart eltulajdonítani.

A bűncselekmény elkövetésében két társa - köztük D. László 32 éves tiszakécskei lakos, aki később valótlan adatokat diktált be a rendőröknek - az alkalmazottak figyelmének elterelésével segítette. A jogsértést az üzlet munkatársai észlelték, akik a három személy távozását a fotocellás ajtó lezárásával akadályozták meg a rendőrök kiérkezéséig.

Az egyenruhások elfogták és a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították a személyeket. Közülük U. Tibort gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Cselekményével közel hetvenezer forintos kárt okozott. A másik két személy szerepét még vizsgálja a rendőrség.

A további eljárást – a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett - dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. Az intézkedés során D. László megpróbált megszökni, majd egy hivatásos rendőr adatait mondta be, mint kiderült azért, mert vele szemben több elfogatóparancs volt érvényben.

Ellene közokirat hamisítás miatt indult büntetőeljárás, majd az egyik elfogatóparancs alapján a Veszprémi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították jogerős szabadságvesztése letöltése miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!