finom borok, látványos programok

2018.10.21. 14:00

A nyarat idézte a zánkai szüreti felvonulás

Gyönyörű lovakkal, hintókkal, feldíszített lovas kocsikkal az élen vonult végig a vidám szüreti menet Zánkán, szombaton.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mulatság a nyarat idézte, ugyanis a kitűnő időben hatalmas tömeg vett részt a programokon, amelyeket Böhmné Kocsis Szilvia és Böhm Tamás, a faluház művelődésszervezői szerveztek meg.

Legalább hétszázan vettek részt a szüreti mulatságon az ezer lakost számláló Zánkán, ahol a látványos, nótázó, parádés szüreti menet a Rozmaring Lovasudvartól indult el, élén Szarka Lajos kisbíróval és legalább ötven, a megye különböző településéről érkezett lovassal, díszes hintókkal, feldíszített lovas kocsikkal. Csatlakozott hozzájuk a badacsonyi kisvonat, illetve motorosok, biciklisek, gyalogosok, és sokan traktorok utánfutóin és kamionplatóhoz rögzített asztalok mellett, sörpadokon ünnepelték a szüret végét a szőlőültetvényekben gazdag településen.

 

A jó kedélyű menet hangulatát tovább fokozta, hogy útközben több helyszínen megálltak, ahol helyi civil szervezetek, valamint a zánkai és Nivegy-völgyi gazdák kínálták a finom borokat, hozzá pogácsát, házi süteményt.

A helyi művészeti csoportok, így a Zánkai Gyermek Táncegyüttes Szabó Csaba táncpedagógus, a népművészet ifjú mestere koreográfiájával, a Bokafogó Néptáncegyüttes, a Magyar Tenger Népdalkör alkalomhoz illő műsorral szórakoztatta a menetet, illetve a közönséget, majd a Nevesincs Színjátszókör a Grease című filmből adott elő vidám egyveleget.

A szüreti konvojt a focipályánál az agárdi Bandiera Zászlóforgató csoport és Karcag Kata lovasbemutatóval ajándékozta meg, majd a faluházban Nyertes Zsuzsa és Heller Tamás színművész zenés-humoros, szüreti mulatsághoz illő műsorral lepte meg.

Az esti szüreti bálon, amelyre a helyi kertbarát kör főzött vacsorát, Péringer Miklós önkormányzati képviselő köszöntőjében a mulatság idegenforgalmi jelentőségéről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában