Köztéri dekorációkkal készülnek a húsvétra a Pápa környéki falvakban

Szemnek szép húsvéti dekorációkkal találkozhatnak az ünnepre hangolódás jegyében a járókelők és az átutazók Csót több közterületén.

Laskovics Márió, Polgár Bettina

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kékesi István polgármester elmondta, a faluháznál, a katolikus templomnál, az Immaculata Mária-szobornál és az óvoda előtt találhatóak díszítések, melyek a falugondnok és egy óvodapedagógus keze munkáját dicsérik. A megvásárolt rétegelt lemezből Marton Mihály falugondnok dekopírfűrésszel körülvágta a Horváth Ágnes óvodapedagógus által rárajzolt figurákat, majd azokra a kreatív óvónő festette meg a nyuszikat, tojásokat, bárányokat és a feszületet.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Eddig is voltak húsvéti dekorációink, vesszőfonással peddignádból készült nagy tojások. Ezt az újdonságot pedig már tavaly megvalósítottuk volna, csak a vírushelyzet miatt elmaradt – fűzte hozzá a faluvezető.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kékesi István polgármester megjegyezte, minden helyi lakos kapott – a tavalyinál értékesebb –édességcsomagot ünnepi üdvözlőkártyával. Jó volt a visszhangja a gesztusnak, főleg az idősek örültek nagyon annak, hogy ezáltal újra gyermeknek érezhették magukat. A Csóti Csodavilág Óvoda vezetői nagycsütörtökön valamennyi óvodás kisgyermeknek édességből, gyümölcsből álló húsvéti ajándékcsomagot osztottak szét.

Köztéri dekorációkkal készültek a húsvétra Homokbödögén is.

Fotó: Önkormányzat
Fotó: Önkormányzat

A művelődési ház előtt tojásfát állítottak, vele szemközt, a buszmegálló mellett pedig szalmabálákból kialakított nagy nyuszipofa deríti jó kedvre a helyieket és az áthaladó utazókat.

Az ünnepre hangoló, farönkökből, illetve kartonpapírból készült húsvéti nyulak, valamint tojásfa köszöntik a takaros kis zsákfaluba, Bakonyságra érkezőket a buszmegálló előterében.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Takácsi lakói is már várják a húsvétot: a művelődési ház udvarán tojásfát állítottak, illetve a vállalkozó kedvű gyermekek és felnőttek közreműködésével kreatív tojásokkal díszítették a kerítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában