Profi képeket készít a balatonfűzfői amatőr fotós

Fojtyik Gábor amatőr fotósnak vallja magát, holott képei nem ezt tükrözik, hiszen többen csodálattal szemlélik, amikor egy-egy fényképét megosztja a közösségi oldalakon. Az ember nem is gondolná, hogy mindössze két évvel ezelőtt kezdett el fotózni, autodidakta módon.

Szendi Péter

Fotó: Fojtyik Gábor

- Néhány munkatársam hatására kezdtem el fotózni, akik elsősorban vasúti képeket készítettek a munkájukból kifolyólag. Én is láttam ebben fantáziát, de később felfedeztem a természet szépségeit, a növényeket és az állatokat. Folyamatosan képezem magam, kikérem néhány fotós ismerősöm véleményét, és az interneten is vannak olyan cikkek, amelyekből tanulhatok – nyilatkozza lapunknak Gábor.

Fojtyik Gábor Fotó: Szendi Péter

Büszkén meséli, hogy a magyar National Geographic weboldalán két fotója is a nap képe lett. Az meg külön örömmel töltötte el, hogy mindkettő a fűzfői strandon készült.

Fotók: Fojtyik Gábor

Tősgyökeres balatonfűzfői. Ide járt bölcsődébe, óvodába, iskolába, a város számára a nyugalom szigete. Vasúti járműmérnöknek tanult, nemrégiben volt az államvizsgája. Budapesten dolgozik, de Fűzfő mindig is a szíve csücske maradt. Kiskora óta szerette a vonatokat, többször lement szüleivel megnézni azokat, így nem is volt kérdés, hogy milyen területen tanul tovább. Vízilabdázott, és ennek köszönhetően Szentesen érettségizett, ahol a vízilabda nagy hagyományoknak örvend. A mai napig sportol, jelenleg a másodosztályú Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület kapusa.

Fotók: Fojtyik Gábor

Mint mondja, a munkát, a sportot és a fotózást össze tudja egyeztetni. Nagyon szeret madarakat lencsevégre kapni, volt, hogy egy hétig követte az életüket, hogy hol és merre járnak, majd amikor eljött a pillanat, akkor lefotózta. Nagy türelemre és alázatra van szükség, hogy egy kép elkészüljön. Örül annak, hogy sok pozitív reakciót kap egy-egy képe után, ez is inspirálja arra, hogy tovább folytassa kedvenc hobbiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában