Kemeneshőgyész első díszpolgárát is köszöntötték a falunapon

Gazdag programkínálattal várta az önkormányzat a kemeneshőgyészi falunap résztvevőit.

Polgár Bettina

A falunapon a gyermekek szórakoztatása kiemelt hangsúlyt kapott

Forrás: önkormányzat

A rendezvény sütéssel és főzéssel indult, de párhuzamosan megkezdődtek a különböző sport- és labdajátékok is. A főzőversenyre tíz csapat nevezett, akiket Kovács Zoltán, a település országgyűlési képviselője köszöntött. A legjobb értékelést a Hermelin Hagyományőrző Egyesület tárkonyos őzraguja kapta, de egyebek mellett elismerésben részesült a vörösboros marhapofa, illetve a flamand marhapörkölt is. A helyszínre látogatókat az önkormányzat szarvaspörkölttel, illetve sült kolbásszal vendégelte meg.

A kulturális és szórakoztató műsorok kapcsán Kovács Tamás polgármester elmondta, a programokat igyekeztek úgy összeállítani, hogy azok között minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Műsort adott a Gyöngyöshermán Nótakör, mellyel a település első díszpolgárát, Thoma Elek háziorvost is köszöntötték. Színpadra léptek a gici táncosok is, akiknek a repertoárjában gyermektánc-, mazsorett- és zumbabemutató szerepelt.

A falunapon a gyermekek szórakoztatása kiemelt hangsúlyt kapott Fotó: önkormányzat

A falunapon volt többek között légvár, pónilovaglás, tűzoltóautó-bemutató, Horváthné Szabó Andrea pedig gyermekdalokkal kedveskedett a legkisebbeknek. Hatalmas taps kísérte a fiatal szólóénekeseket, Gyömörei Fruzsinát, Kőhalmi Kamillát és Molnár Dávidot, akárcsak a közismert slágerekkel fellépő Bene Gabi énekest is. A sztárvendég Vikidál Gyula rocklegenda volt.

Az élményekkel teli nap falubállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában