XXVI. Berhidai Napok

2018.09.08. 08:00

Átadták a Berhidáért-díjakat az ünnepségen

Az immár hagyománnyá vált színes városi felvonulást követően Pergő Margit polgármester nyitotta meg a XXVI. Berhidai Napokat péntek délután a Bezerédi téren.

Leitner Vera

 

Pergő Margit polgármester a városnapokat megnyitó ünnepi beszédében utalt a településen nemrég megvalósult fejlesztésekre, és kifejtette, a cél, hogy Berhida folyamatosan fejlődjön és váljon egy élhető, minden téren praktikus, az itt élőknek jó közérzetet, nyugodt légkört biztosító kisvárossá.

A beszédet követően a polgármester és Guti László jegyző a képviselő-testület nevében Berhidáért kitüntető címet adományozott Kellerné Száz Anikónak és Nagy Zsuzsannának. Kellerné Száz Anikó hosszú évek óta a város közösségi életének meghatározó személyisége. Őstermelőként és a Berhidai Kertbarátkör vezetőjeként rengeteg energiával és számos kreatív ötlettel járul hozzá a település hírnevének öregbítéséhez. Nagy Zsuzsanna felajánlotta, hogy önkéntes módon koreográfiákat készítene és tanítana be a berhidai Őszi Napfény Néptánccsoportnak, azóta is kitartóan, lelkiismeretes munkával végzi önként vállalt feladatát, három éve pedig megalapította a Rokolya Néptánccsoportot. Nagy Zsuzsanna küldetésének tartja továbbá, hogy a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést elmélyítse a fiatalokban, gyerekekben is.

 

Pénteken mutatták be a Berhidai Kertbarát Kör immár hagyományossá vált kiállítását is az Ady iskola tornatermében, az ünnepélyes megnyitót pedig helyi művészeti csoportok István, a király elnevezésű produkciója, majd koncert követte. A szeptember 6. és 9. között sokszínű programot kínáló Berhidai Napok a hétvégére futóversenyt, gyermekprogramokat, táncos produkciókat és koncerteket tartogat az érdeklődők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában