fejlesztés

2019.02.06. 14:00

Hetvenmillió forintból újultak meg a gyulafirátóti rendelők

Huszonegyedik századi körülmények között gyógyítják a helyieket a megújult gyermek és felnőttorvosi rendelőkben.

Marton Attila

Cziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária,Dékán Annamária és Szabó Tamás a rendelők átadásán Fotó: Balogh Ákos

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a településrész egészségügyi központja korszerűvé vált. Felidézte, a rendelőkkel szomszédos védőnői tanácsadót négy éve újította fel az önkormányzat

Múlt év decemberében fejezték be a gyermek- és felnőttorvosi rendelő felújítását. Hozzátette, folyamatban van az új kádártai rendelő kialakítása és a Jutasi úti gyermekorvosi rendelők korszerűsítése, valamint megkezdődtek az előkészületei a Vilonyai úti, a Cserhát-lakótelepi és az Ördögárok utcai rendelők felújításának.

Czaun János önkormányzati képviselő kiemelte, a rendelők megfelelnek a 21. század igényeinek. Hozzátette, dinamikusan növekszik a lakosság száma Gyulafirátóton, a lélekszám elérte a 3500-at. Ezt a gyarapodást szolgálja a rendelők megújítása és a folyamatban lévő fejlesztés, az új óvoda és bölcsőde építése is.

Cziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária,Dékán Annamária és Szabó Tamás a rendelők átadásán Fotó: Balogh Ákos

Cziráki Zsolt, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, a felújítási munkálatok májustól december közepéig tartottak. Elhangzott, a rendelőknek helyet adó épület szinte teljesen megújult: kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épület homlokzatát és födémjét, megújult a teljes gépészeti rendszer, és új burkolatok kerültek a helyiségekbe. Emellett új parkolóhelyeket is kialakítottak, így a korábbinál több autó parkolhat a rendelőknél.

Dékán Annamária házi gyermekorvos és Szabó Tamás háziorvos köszönetet mondott a fejlesztésért és a kivitelezőnek az együttműködésért. A doktorok összehangolták rendelési idejüket, így a felújítás alatt is a településen tudták fogadni a betegeket.

A beruházás 70 millió forintba került, amelyet az önkormányzat az Európai Unió és a magyar állam vissza nem térítendő támogatásából finanszírozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában