több mint egy évtized után

2019.07.30. 11:00

Ismét lesz bőrgyógyászati szakrendelés Sümegen

A járóbeteg-szakellátó központban hamarosan elkezdődik a bőrgyógyászati szakrendelés. Szabó Krisztina ügyvezető igazgató szerint hiánypótló lesz a rendelés, hiszen több mint egy évtizede nem működik bőrgyógyászati szakrendelés a városban.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: pixabay.com

A sümegieknek és a járás lakosságának vidékre kell utaznia, hogy igénybe vehesse a szolgáltatást. Magyarországon kevés a bőrgyógyász, Sümegen Pál Marianna doktornő látja el majd a bőrgyógyászatot. A doktornő az Egészségfejlesztési Iroda két szűrésén járt már Sümegen, egyébként Hévízen és Keszthelyen lát el bőrgyógyászati szakellátói feladatokat. Veszprém megyében az országos tisztiorvosi hivatal 2015-ös kimutatása szerint ugyan elég alacsony a bőrrákos betegségek száma, de nagyon fontos, hogy időben észrevegyük az elváltozásokat. Az allergia ugyancsak egyre gyakoribb, és számos olyan belgyógyászati megbetegedés létezik, amelynek első tünete bőrgyógyászati. Ilyen szempontokból is fontos a szakrendelés, amely augusztus 12-től hétfőnként lesz. Időpontot kell rá kérni, de beutalóra nincs szükség.

Sümeg és a járás lakossága az utóbbi években többnyire Tapolcán és Ajkán vette igénybe az államilag finanszírozott szakrendelést, de a betegek száma nem volt magas, valószínűleg sokan magánellátást kértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában