alakuló ülés

2019.10.30. 16:54

Együttműködő, békés munka, megalakult a balatonfüredi képviselő testület

Eredményes, stabil Balatonfüred működése, ahová szívesen mennek a turisták, vélte Kontrát Károly, országgyűlési képviselő a képviselőtestület szerdai, alakuló ülésén, a városháza dísztermében. Bóka István polgármester szerint izgalmas időszak elé néznek, közel ötven pályázat, és egyéb projekt vár megvalósításra.

Kovács Erika

20191030 Balatonfüred A képviselő testület alakuló ülése Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tájékoztatott Vaszary Balázs József, helyi választási bizottsági elnök a választásról, így hét képviselő a Fidesz-KDNP képviseletében, és egy Független képviselő került a testületbe, hárman a kompenzációs listáról szereztek mandátumot a DK-LMP-MSZP színeiben. A beszámoló után letették az esküt a képviselők és a polgármester.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kontrát Károly képviselő gratulált, hogy a polgármester, és a képviselők ezért a gyönyörű városért tudnak dolgozni. Kiemelte, Balatonfüred jó helyzetben van, stabil a működése, jó tervekkel rendelkezik, amiket szívesen támogat a jövőben is. Köszönettel szólt az elmúlt öt év munkájáról, jól dolgozott a polgármester, a testület, utóbbi a városvezetőt együttműködően, békésen segítette. Valóra váltották a terveket, a város érdekeit szolgálták.

Fotó: Penovác Károly/Napló

-A település tovább gazdagodott, Balatonfüred az ország vonzó idegenforgalmi központja, ahová minden hazai, külföldi vendég szívesen jön, egyre többen szeretnének itt élni. A képviselő köszönettel beszélt a helyi rendőrkapitány, az állomány munkájáról a biztonság kapcsán, amiben fontos az önkormányzat, a rendőrség, a civilek, egyházak együttműködése. -Nagy büszkeség számomra, hogy Balatonfüred országgyűlési képviselője lehetek, öröm, ha idejöhetek, mondta.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Bóka István polgármester szerint korszakváltásra is szavazott a város, több dinamikus, tehetséges fiatal került a testületbe, akik hosszútávon meghatározzák a város közéletét. Kiemelte Pálffy Károlyné (Független) munkáját, aki nyugodt, közösségépítő munkájával ismét nyert. Izgalmas időszak elé néz a város, közel ötven pályázat, és egyéb projekt vár megvalósításra, készülnek a 2021-es uniós ciklusra, sok lehetőséget tartogat a Veszprém-Balaton Európa kulturális fővárosa cím 2023-ban, amiben fontosak a fenntartható programok. Legfőbb cél együttműködni a helyiekkel, a kormánnyal, a polgármester köszönettel szólt Kontrát Károly támogatásáról, aki sokat segített nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában