Kormánypárti és ellenzéki sajtótájékoztató

2019.10.02. 07:00

Tapolca, de hogyan?

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő legutóbbi sajtótájékoztatóján képviselői munkája eredményeit és tanulságait foglalta össze Tapolca, de hogyan? címmel.

Tóth B. Zsuzsa

A buszpályaudvar felújítására biztosított 280 milliós összeg nem öltött látható formát az épületen és környékén Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Megválasztásom óta 82 alkalommal tárgyaltam a kormány valamelyik miniszterével vagy államtitkárával Tapolca érdekében is. Ez Rig Lajos képviselőtársamnak egyszer sem sikerült. Az elmúlt időszakban különféle intézmények felújítására 2 milliárd 100 millió forintot szereztem a választókerület településeinek, köztük Tapolcának. Útjaink fejlesztésére 2 milliárd 500 milliót, más célokra 9 milliárdot sikerült kiharcolnom. Rig Lajos neve mögött nulla teljesítmény áll. Tapolca az elmúlt öt évben képtelen volt felújítani egy gyermekorvosi rendelőt, amelyre a lakosság is gyűjtött. A buszpályaudvar felújítására a kormány által biztosított 280 milliós összeget szintén elrakták valahova.

A buszpályaudvar felújítására biztosított 280 milliós összeg nem öltött látható formát az épületen és környékén Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Rig Lajos szerint abszurd, hogy Fenyvesi Zoltán úgy beszél a befizetett adóforintokról, az Európai Unió által küldött támogatásokról, mintha a sajátjáról lenne szó. Természetesnek kellene lenni, hogy egy rossz utat az általunk fizetett adóból felújítanak.

„Az EU-s források sem a fideszes »kisurak« számára érkeznek, hanem a magyar állampolgároknak, a helyi problémákra. Szomorú, hogy Fenyvesi Zoltán nem szavazta meg azt a javaslatomat, melyben az adósságban úszó magyar kórházakra (köztük Ajka, Tapolca) kértem többletforrást a központi költségvetésből. Sajnos az SMA-betegek életét jelentő gyógyszertámogatásáról szóló beadványomat sem támogatta. Ezek mellett a körzetünk járdáira, csapadékvíz-elvezetésre és egyéb, az itt élők által jelzett problémákra irányuló indítványaimat sem támogatta, nem élt képviselői jogával és nem kért pluszforrást a választókerületében található településekre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában