Közelítik a generációkat

2019.11.27. 07:00

A megyei gyógyszerészkamara új vezetősége folytatja a korábban megkezdett munkát

Új elnököt választott a megyei gyógyszerészkamara, a szervezetet Stark Borbála vezeti a következő négy évben.

Marton Attila

Stark Borbála terveiben szerepel a fiatal gyógyszerészek közösségépítő összejöveteleinek továbbvitele

Forrás: Archív

Fotó: PESTHY MARTON

A megyei kamarát nyolc éve Czaun Péter vezette, a közelmúltban tartott tisztújító küldöttgyűlésen azonban nem indult a posztért.

Stark Borbála tapolcai gyógyszerész elmondta, a 265 tagú megyei kamarai tag közül a gyűlésen részt vevők megválasztották azt a 25 küldöttet, aki képviseli a tagságot az évente kétszer megtartott gyűléseken.

A küldöttek ezután választották meg az elnökséget, valamint az etikai bizottság és a felügyelőbizottság tagjait.Az elnöki tisztségre egyedül Stark Borbálát jelölték, alelnöknek Alfási Tünde veszprémi patikavezetőt választották. A gyűlésen emellett megválasztották azt a nyolc küldöttet, aki a decemberi országos küldöttgyűlésen képviseli Veszprém megye gyógyszerészeit.

Stark Borbála terveiben szerepel a fiatal gyógyszerészek közösségépítő összejöveteleinek továbbvitele Fotó: Archív

Stark Borbála ­kérdésünkre elmondta, terveiben szerepel az eddigi kezdeményezések folytatása, például a fiatal gyógyszerészek közösségépítő összejöveteleinek továbbvitele. Az új elnök terve, hogy a nyugdíjas, de továbbra is kamarai tagsággal rendelkező kollégáknak, valamint a fiatalabb generációkhoz tartozó patikusoknak közös találkozót szervezzen. Stark Borbála elmondta, a harmadik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a főként a kisebb gyógyszertárak munkáját nehezítő adminisztrációs feladatokhoz segítséget nyújtsanak.

A megválasztott elnökség a következő hónapokban továbbképzést is szervez a szakmabeliek számára. A rendezvényt Veszprémben tartják, és a megyei patikusok mellett Zalából is érkeznek résztvevők, az előadásokat a Semmelweis Egyetem oktatói tartják – tette hozzá az elnök.

A kamarai tagság kötelező a gyógyszerészeknek, a szervezet tisztségeit azonban önkéntes alapon látják el a patikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában