Az idejüket áldozták fel embertársaikért

2019.11.23. 07:00

Jótékonysági délutánt rendezett a zirci karitász

Hetedszer rendezte meg jótékonysági délutánját a zirci katolikus plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja. A gyűjtőurnákba került 182 ezer forintot a rászoruló zirci családok karácsonyi csomagjára és tűzifára költik.

Kelemen Gábor

A Marticsek család és kis barátnője kedvenc karácsonyi énekeiből adott elő egy csokrot Fotó: Kelemen Gábor

Fotó: Kelemen Gábor

A jótékonysági délutánt a Ciszterci Apátság látogatóközpontjában Imrefi Mór plébános nyitotta meg, aki az önzetlen szeretetet emelte ki, amely nem veszett még ki a világból, jelen van a szívünkben. Szíjártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója, a rendezvény fővédnöke köszönetet mondott önkénteseiknek, valamint az apátságnak és az önkormányzatnak, amely segíti, támogatja a helyi karitász munkáját. A szereplőknek és azoknak is hálás volt, akik eljöttek a délutánra, idejüket adták azért, hogy adományaikkal segítsék a karitász szolgálatát.

A Marticsek család és kis barátnője kedvenc karácsonyi énekeiből adott elő egy csokrot Fotó: Kelemen Gábor

A kulturális műsort gyerekcsoportok előadásai színesítették. Fellépett a bakonybéli Marticsek család kis barátnőjükkel, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 4.b osztálya, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hegedűs növendékei, a Zirci Tücsökzenekar, a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület, valamint Ulrich Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában