szuperhőst akart játszani

2020.01.22. 17:30

Leugrott az erkélyről egy kisgyerek, vádat emeltek az édesanyja ellen

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt egy 25 éves asszonnyal szemben, aki kisfiát rövid ideig magára hagyta.

Kovács Erika

A négy és fél éves gyermek ezalatt egy filmbeli szuperhőst utánozva, első emeleti lakásuk erkélyéről kiugrott és súlyosan megsérült, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

A vádirat szerint az anya tavaly júniusban a három kiskorú gyermekével, köztük a négy és fél éves kisfiúval otthon tartózkodott. A gyermek már több napja mondogatta édesanyjának, hogy repülni fog, de az asszony ezt nem vette komolyan, mert a gyermek máskor is fantáziált. Például azt mondta neki, hogy egy filmbeli hőshöz hasonlóan a falon fog ugrálni.

A nő aznap teregetni akart, és karján legkisebb gyermekével a ruhákért a fürdőszobába ment. Eközben a kisfiú és a hatéves bátyja az erkélyen játszott. A gyermek kihasználva édesanyja rövid távollétét, az erkélyen lévő asztalra, aztán a korlátra mászott, ahonnan leugrott, hogy utánozza a filmbeli hőst. Az eséstől nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzést, illetve az anya próbára bocsátását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában