Ítélkezési szünetet rendeltek a Veszprém megyei bíróságokon

Rendkívüli ítélkezési szünetet és a személyes ügyfélfogadás felfüggesztését rendelték el Veszprém megye bíróságain.

Marton Attila

Fotó: pixabay.hu

Az intézkedés értelmében elhalasztják valamennyi kitűzött tárgyalást, az ügyfelek telefonon vagy elektronikusan léphetnek kapcsolatba a bírósággal, tájékoztatta lapunkat a Veszprémi Törvényszék. Hozzátették, a koronavírus-járványhelyzet miatt hétfőtől rendkívüli ítélkezési szünet lesz a Veszprémi Törvényszéken és az illetékességéhez tartozó összes bíróságon, így az Ajkai, a Pápai, a Tapolcai, a Veszprémi és a Zirci Járásbíróságon, továbbá a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon is. Március 16-tól az ítélkezési szünetre vonatkozó ügyeleti rend szerint működik a törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok.

A törvényszék elnökének utasítására a bíróságokon a személyes ügyfélfogadás minden formája szünetel. Az ügyfelek a bírósággal telefonon vagy elektronikusan vehetik fel a kapcsolatot. Az egyes szervezeti egységek elérhetőségei a törvényszék honlapján megtalálhatók. A törvényszék minden általános iskolás korú és fiatalabb gyermeket nevelő bírósági munkatárs részére biztosítja az otthondolgozás lehetőségét. A törvényszék az alaptörvényben rögzített kötelezettségeinek az ítélkezési szünetben is maradéktalanul eleget tesz.

A rendkívüli ítélkezési szünetet a Magyar Közlönyben szombaton kihirdetett és vasárnap hatályba lépett kormányrendelet alapján rendelték el, zárul a törvényszék közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában