Fejlődik a buszos közlekedés

2020.07.28. 14:00

Buszmegállók újulnak meg Pápán

Húsz autóbusz-megálló újul meg városszerte ezen hetekben. A városgondnokság és egy külső szakcég folyamatosan alakítja ki a fedett beállókat.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A városgondnokság egy külsős szakcéggel közösen újít fel autóbusz-megállókat a város területén. Folyamatosan haladnak a munkálatok, a különböző helyszíneken más készültségi fokon áll a kivitelezés. Bakó István, a városgondnokság intézményvezetője a Pápa Városi Televíziónak úgy nyilatkozott, közösen körbejárták a helyszíneket, majd a javaslattételi lehetőséget követően a terep- és földmunkákat végezték, végzik el. A szakcég dolgozói telepítik a felmenő szerkezeteket, szerelik fel az üvegfalakat, tetőket, padokat. Végül a városgondnokság feladata a térszín kialakítása.

Az ötven millió forintos beruházáshoz forgalmi szempontok és állapotfelmérés alapján választották ki a húsz megállót. A rendelkezésre álló hely, valamint az utasforgalom függvényében különféle esőbeállókat telepítettek, tudtuk meg.

A Jókai utcai buszmegálló esőbeállója a kedd délutáni elkészülés pillanatában
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a tömegközlekedés érdemtelenül kis hangsúlyt kap a városi közlekedésben. Az önkormányzat minden eszközzel támogatná, hogy a helyi közlekedés minél nagyobb része terelődjön (vissza) a közösségi közlekedésre, egyrészt a környezetvédelem, másrészt a lehetetlen helyzetek sokaságát naponta okozó mérhetetlen autóforgalom visszaszorítása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában