Emléklapot kapott

2020.11.12. 11:00

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték a zirci Mick Imrét

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Mick Imrét Ottó Péter polgármester Zircen.

Kelemen Gábor

Mick Imre a születésnapi tortával és az ünnepre készült finomságokkal

Fotó: Kelemen Gábor

A városvezető átnyújtotta a jeles alkalomra járó emléklapot és tolmácsolta Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságát.

Mick Imre 1930. november 7-én született. A veszprémi piarista gimnáziumban tanult, ahol osztálytársa volt többek között néhai Mádl Ferenc köztársasági elnök. Az asztalosszakmát választotta, és ebben dolgozott egészen nyugdíjazásáig, előbb a Kisipari Termelőszövetkezetnél (KTSZ), majd a mezőgazdasági termelőszövetkezetnél. A KTSZ-nél az ország szinte minden részét ellátták iskolabútorral, és Imre bácsi egyik nagy munkájukként említi a zirci műemlékkönyvtár intarziás berendezésének helyreállítását, amely a második világháborúban egy vadászrepülőgép becsapódásának következtében sérült meg. Munkássága során volt, akit meg is tanított az asztalosmesterség fortélyaira. 1990-ben vonult nyugdíjba.

Mick Imre a születésnapi tortával és az ünnepre készült finomságokkal Fotó: Kelemen Gábor

Az ünnepelt élete nem mindig volt felhőtlen. Imre bácsi elmesélte, hogy a második világháború évei alatt leventeként Németországba került, és máig mély nyomot hagyott benne a sorsnak ez a csapása. Azt sem felejti el, amikor 1946-ban szülőfalujában, Bakonynánán leégett a házuk.

Hatvan éve házasok a feleségével, egyik gyermeküket sajnos elvesztették, ő fiatalon távozott az élők sorából. Lányuk, Andrea mellett két unokával is büszkélkedhetnek, Szilviával és Tamással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában