önök szavaztak

2020.11.16. 11:00

Olvasóink többségénél az év minden hónapja száraz

Idén is meghirdették a mértékletes alkoholfogyasztásra ösztönző száraz november kampányt. Ennek apropóján azt kérdeztük olvasóinktól, ők csatlakoznak-e a kezdeményezéshez.

Zacher Gábor toxikológustól tudjuk, hogy 800 ezer alkoholfüggő és 2,5 millió nagyivó országa vagyunk, ami azért, lássuk be, döbbenetes adat, és nem is lehetünk rá túlzottan büszkék.

A Kék Pont Alapítvány által immár több éve meghirdetett száraz november kampány célja, mint írják, „a mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által. Fontos cél a testi és lelki megújulás, az önismeret fokozása, a vágyak megregulázása, valamint az italozás okozta problémák korai felismerése.”

De vajon hogyan állnak ezekhez a célokhoz olvasóink?

Nem lesz könnyű, de talán egy hónapig kibírom – így gondolja 4 százalékuk, az elenyésző kisebbség.

Jóval többen, 42 százalék választotta a „Ha már a november száraz, legalább a torkom ne legyen az” opciót.

A népszerű toxikológus adatai után kicsit meglepő, de mindenképpen reményt keltő, hogy a válaszadók 54 százalékánál „az év minden hónapja száraz”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában