segítség járvány idején

2021.01.27. 20:00

Gazdaságukból való élelmiszert ajándékoznak a sümegi vár dolgozói

Saját gazdaságukból való élelmiszercsomagot állít össze és szállít ki Papp Imre sümegi várkapitány a családjával, illetve dolgozóival együtt a nehéz helyzetben lévő helyi családoknak a pandémia idején.

Kovács Erika

Papp Imre várkapitány és családja az élelmiszer csomagokkal, indulás előtt

– Mindig is szívügyemnek tartottam a családommal együtt mások sorsát, különösen azokét, akik gyermekeikkel együtt, rajtuk kívül álló okok miatt kerültek nehéz helyzetbe – így érvelt Papp Imre sümegi várkapitány, aki családjával együtt a járványhelyzetben kezdettől fogva figyel másokra, így arra is, hogy megmaradjon az összes dolgozó munkahelye.

Senkit nem küldtek el, és a járvány második hulláma alatt is úgy döntöttek, hogy a tervezett fejlesztéseket, beruházásokat elhalasztják, és az ilyen célokra félretett pénzt a munkatársak bérére költik inkább.

A közelmúltban pedig a saját gazdaságukból való élelmiszercsomagot állítottak össze a nehéz helyzetű családoknak, különös tekintettel a gyermekesekre. Arról, hogy kinek van szüksége segítségre, a helyi családsegítő központtól tájékozódtak.

Papp Imre várkapitány és családja az élelmiszercsomagokkal, indulás előtt

Papp Imre azt mondta, amíg tart a járvány, rendszeresen visznek nekik egyebek mellett kolbászt, szalámit, töpörtyűt, szalonnát, kiegészítve száraz tésztával és tartós tejjel a csomagot.

Arról is beszélt, hogy soha nem felejti el, honnan és milyen körülmények közül jött. Hatan voltak testvérek, és már gyermekkorában látta, milyen nagy értéke van az ennivalónak, illetve annak, ha mindenkinek jut belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában