Magyar falu program

2021.04.08. 11:00

Tihanyi fejlesztések: fókuszban az orvosi rendelő és a helyi kötődés erősítése

Mintegy 15 millió forintot nyertek el a Magyar falu program pályázatain Tihanyban orvosi rendelő felújítására, illetve eszközökre, valamint arra, hogy tovább erősítsék a nemzethez, a faluhoz való kötődést a helyiek, az üdülőtulajdonosok és vendégeik körében egyaránt. A munkálatokkal, a beszerzésekkel a közelmúltban végeztek.

Kovács Erika

Vidám mulatságon búcsúztatták a telet Tihanyban tavaly februárban, még a pandémia előtt. A helyiek remélik, hamarosan ismét rendezhetnek hasonló közösségi programokat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rendkívül fontosnak nevezte Tihany életében az elnyert támogatásokat Tósoki Imre polgármester. Kifejtette, az orvosi rendelőre elnyert több mint 6,2 millió forintnak kiemelt jelentősége van a jelenlegi rendkívüli, pandémiás időszakban. Nagyon fontos ugyanis, hogy a háziorvosi ellátás minél magasabb színvonalú legyen. Tósoki Imre úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány tapasztalatai is azt igazolták, hogy ahol jó háziorvos dolgozik egy színvonalas épületben és kitűnően felszerelt rendelőben, ott nagyon sokat lehet tenni az emberek egészségéért, az egész település egészségügyéért.

A polgármester egyúttal lényegesnek nevezte, hogy a külső és belső felújítással a helyiek és az üdülőtulajdonosok is magas színvonalú orvosi, illetve védőnői ellátást kaphatnak. Mindemellett pedig kétmillió forintot nyert el a település orvosi eszközökre, amelyek ugyancsak a minél korszerűbb körülmények megteremtését szolgálták.

Vidám mulatságon búcsúztatták a telet Tihanyban tavaly februárban, még a pandémia előtt. A helyiek remélik, hamarosan ismét rendezhetnek hasonló közösségi programokat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tósoki Imre lapunknak nyilatkozva szólt arról is, kiemelt jelentősége van a nemzethez, a faluhoz való kötődés további erősítésének Tihanyban, ami érinti a helyieket, az üdülőtulajdonosokat és vendégeiket. A polgármester hangsúlyozta, a minél erősebb kötődés szolgálhatja egyfelől az értékek megőrzését, másrészt pedig azok bemutatását is. Erre a célra szintén a Magyar falu program pályázatán nyertek el mintegy 6,4 millió forint támogatást. Ebből a pénzből népzenei táborokat, mesesorozatokat, valamint ezekhez kapcsolódó kézműves-foglalkozásokat szerveztek, továbbá segítik a művelődési ház művészeti csoportjait, különféle technikai eszközöket vásároltak, mert Tihanyban nagyon fontosnak tartják a helyi kisebb, családiasabb rendezvényeket is.

Tósoki Imre a Napló kérdésére aláhúzta, különösen fontosnak tartják, hogy minél több fiatal, illetve gyermek ismerje meg a helybeli kultúrát, és az említett pályázatok ezt szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában