Pályázatokkal fejlesztenének Káptalanfán

Az ötven fő befogadására alkalmas óvodában három csoportban több mint negyven gyermek nevelkedik, az intézmény már két és fél éves kortól fogadja a szobatiszta kicsiket.

Tóth B. Zsuzsa

A káptalanfai óvodában egyre több a gyermek. Az épület már megkezdett felújítása folytatódik a jövőben pályázati támogatások segítségével

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A település támogatást nyert a temető ravatalozójának felújítására, míg a sportpályánál illemhelyet építenek a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A műemlék templom belső felújítása szinte teljesen készen van, a szószék és az orgona felújításán kívül ott már nincs feladat. A külső felújítására 15 millió forintot fordíthatnak hamarosan.

A káptalanfai óvodában egyre több a gyermek. Az épület már megkezdett felújítása folytatódik a jövőben pályázati támogatások segítségével Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Szeretnének pályázni az 1953-ban épült orvosi rendelő épületében található orvoslakás felújítására. Az ingatlan más részei már megújultak, az orvost új helyre költöztetik, a lakást ezt követően egészségház céljára használják. Így az orvosi rendelő mellett a négy település védőnői szolgálata és fogorvosi rendelője is egy helyen lehetne. Ám mindehhez közel százmillió forint szükséges, az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati támogatásában bízik. A Belügyminisztérium pályázata az utak felújítását segítheti. Két utca kivételével már minden út megújult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában