Idén is nagy érdeklődés kísérte az ajkai kézműveskedést

A Nagy László művelődési központban több mint húsz éve minden nyáron kézműves és bőrös táborba várják az általános iskolás korú diákokat. A kézműves tábor a közelmúltban ért véget, idén is nagy érdeklődés kísérte, a 23 résztvevő örömmel barkácsolt minden nap.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai művelődési központban idén is megrendezték a kézműves napközis tábort, a gyerekek sok hasznos ismerettel gazdagodtak Fotó: Györkös József

A két táborvezető, Horváth Rita és Szalai Lászlóné minden napra remek elfoglaltságot adott a gyerekeknek, akik nagy része alsó tagozatos volt. Sokan közülük évről évre visszatérők, mások csak most kapcsolódtak be a nyári tábori alkotásba. Ezúttal a korábbiaknál több vendégalkotó tartott foglalkozást, Gaálné Kapás Krisztina keramikus az agyagozással ismertette meg a gyerekeket, fali virágtartót készített velük.

Az ajkai művelődési központban idén is megrendezték a kézműves napközis tábort, a gyerekek sok hasznos ismerettel gazdagodtak
Fotó: Györkös József

Takács Endréné papírból pizzát fabrikált a táborozókkal, Harczi Ilona textilmunkával ismertette meg őket, állatfigurás kulcstartót készítettek. Patakfalvi Andrea cukrásszal mignonemberkét formáztak, de spárgából készült nyaklánc, levendulával képeslap, üvegből és zsákvászonból váza, kavicsból mécsestartó. Mindemellett a gyerekek bőrt szironyoztak, dolgoztak dróttal, és zsebkendőtartót varrtak. Az utolsó napon pedig cukrászdáztak Szélessy Balázs pedagógus gitározása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában