Közel ezren vettek részt a mezőlaki családi napon

Minden korosztály találhatott magának való programot a szokásos, magát az utóbbi időben kinövő mezőlaki fesztivál helyett megtartott szabadtéri rendezvényen.

Laskovics Márió

A gyerekek is nagyon jól érezték magukat

Fotó: Gyarmati László

A Mezőlaki Sportegyesület az önkormányzat támogatásával családi napot tartott a sportpályán. A pápai Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület harcászati, a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület talajgyakorlati és légtáncbemutatóval szórakoztatta a közönséget. Ezt követően a Neoton Party Band, Bene Gabriella és MC Arnie zenés műsora szórakoztatta az egybegyűlteket.

A rendezvény résztvevőit megvendégelték vacsorával, és 14 éves korig ingyenfagylalt is járt. Kísérőprogramként légvárak, óriás darts, homokfestés, mobil mászófal, vízgömbshow, buborékfoci, életmód-tanácsadás és egészségügyi állapotfelmérés, valamint a Mezőlak SE, a 2020–2021-es megyei harmad- osztályú labdarúgó-bajnokság második helyezettjének éremátadója várta az érdeklődőket. Nagy Gábor polgármester a Naplónak nyilatkozva elmondta, a szokásos fesztivált nem tudták megtartani a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt. Helyette az önkormányzat egy hónapos nyári tábort biztosított térítésmentesen a helyi gyerekek részére, ezzel is segítve azon szülőknek, akiknek mostanra már csak kevés szabadságuk maradt.

A gyerekek is nagyon jól érezték magukat
Fotó: Gyarmati László

– A tábornak nagyon gazdag volt a programkínálata, a gyerekek sokat kirándultak. Olyan helyekre sikerült így eljuttatnunk a táborozókat, ahova sokukat a szüleik talán soha nem tudták volna. Bizonyos napokon a környező négy-öt település összefogott, és a buszainkkal vittük a lurkókat például Pannonhalmára, a mosonmagyaróvári tudományos játszóházba, balatoni hajókázásra, bakonyi kisvonatozásra, eplényi libegőzésre, valamint több pápai múzeumba. Emellett szerettünk volna egy kisebb rendezvényt is megszervezni, így jött a családi nap ötlete, amely remekül sikerült, annak ellenére, hogy új helyszínen tartottuk meg. A nap folyamán közel ezren látogattak ki az eseményre, nagyrészt helyi lakosok – jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában