Nincs új koronavírus-fertőzött Veszprém megyében

A péntek reggeli friss adatok szerint nem igazoltak új koronavírus-fertőzöttet csütörtökhöz képest Veszprém megyében.

veol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Így továbbra is összesen 31 642 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván megyénkben a járvány kezdete óta.

A beoltottak száma országosan 5 641 870 fő, közülük 5 480 218 már a második oltását is megkapta. 52 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 855 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 033 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 752 709 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 27 113 főre csökkent.

Fotó: koronavirus.gov.hu

76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérjük, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 43 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 24 ezren már fel is vették azt − olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában