Uzsa folyamatosan szépül

A település központjában folyamatos az építkezés, a fejlődést a Magyar falu program pályázati támogatásai is segítik.

Tóth B. Zsuzsa

December közepére készül el a fedett közösségi tér és a színpad Uzsán

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt Táborosi László polgármestertől megtudtuk, a település hatalmas kultúrháza tetőszerkezetének lapos tetős része beázik, ezért mielőbbi felújítást igényel. A tervek szerint sátortetőt kap, alatta pedig helyiségeket alakítanak ki, ahol például az ifjúsági klub kap helyet.

A tágas udvaron már készül a fedett közösségi tér. A közel száz főt is befogadó területhez úgynevezett gyermekszínpadot építenek, ugyanis a tér főként családi programoknak ad majd helyet. Olyan eseményeket szerveznek, amelyek fellépői gyermekek lehetnek, és amelyek elsősorban családokat vonzanak. A közösségi tér a jövő nyártól nyithat a helyi művésztáborral együtt, fesztiváloknak is helyet adva. A mellette már meglevő kis épület raktár, előkészítő lesz, de kemence szintén készül. Akár a környék települései is bemutatkozhatnak majd egy-egy napon kulturális programjaikkal. A közösségi tér a tervek szerint ez év decembere közepére elkészül, a Magyar falu program 18 millió forintos támogatásával. Az árnyékot a cseréptető biztosítja, alatta térkövezik a területet.

December közepére készül el a fedett közösségi tér és a színpad Uzsán Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A fedett szín mögött már meglevő játszótér felújítására öt és fél millió forint támogatást biztosít a Magyar falu program, az új játszótér a jövő év tavaszára készül el.

A játszótér mögött minibölcsőde kialakítása szerepel a tervek között. Azt a szomszédos Lesenceistvánddal közösen működtetné a település. A már meglevő, korábbi szolgálati lakást alakítják át, és újítják fel, annak tetőterét is beépítve, hogy szolgálati lakást alakíthassanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában