Korszerű szolgáltatás

2021.12.22. 14:00

Átadták a felújított és kibővített főzőkonyhát Litéren

Marton Attila

Kontrát Károly és Varga Mihály a megújult főzőkonyha bejárásán

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) kiemelte, az új főzőkonyha fontos szolgáltatást teljesít a településen. Elmondta, a fejlesztést a Pénzügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Program támogatta. A képviselő azt kívánta, hogy jó minőségű szolgáltatást nyújtson a főzőkonyha, és minél többen vegyék igénybe az ott készített finom és egészséges ételeket. Varga Mihály polgármester elmondta, két pályázati forrásból és önkormányzati önrész biztosításával összesen 62,1 millió forintból korszerűsítették és bővítették a több intézményt kiszolgáló konyhát. A település vezetője köszönetet mondott Kontrát Károlynak a beruházás megvalósításához nyújtott segítségért.

Vendelyné Keszei Mária, a Csivitelő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője kérdésünkre elmondta, a főzőkonyha a litéri bölcsődét, óvodát és általános iskolát látja el, valamint a szociális ellátást igénybe vevőknek nyújt étkezési lehetőséget. Naponta összesen mintegy 400 fő élelmezéséről gondoskodnak a főzőkonyhával. Hozzátette, a fejlesztést az intézmények létszámának növekedése indokolta. A fejlesztés júniusban kezdődött, a felújítás ideje alatt átmenetileg külső konyha biztosította az étkezést.

Bencze Éva jegyző a polgármesteri hivatal nevében köszönetet mondott a nyugdíjba vonult Rokalyné Csizmadia Margitnak, aki több évtizeden át vezette a Csivitelő Óvoda és Bölcsődét. A nyugalmazott intézményvezető elmondta, azért dolgozott, hogy a litéri intézmény olyan óvoda legyen, ahova szeretnek járni a gyermekek, és reményei szerint ezt a célt sikerült elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában