Rendezvény

2022.01.09. 18:36

Az emelkedés éve jöhet - Újévi köszöntő Balatonalmádiban

Az összefogásban, az egységes kiállásban van a város ereje - hangsúlyozta Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere újévi köszöntőjében, amelyet a nemrégen kialakított jégpálya mellett tartott meg komoly érdeklődés mellett.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Eddig újévi köszöntőjét a polgármester a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban tartotta meg, azonban a koronavírus-járvány ezt most nem tette lehetővé, így szabadtéren rendezték meg az eseményt.

 

A pohárköszöntő előtt Németh Patrícia énekesnő előadása aratott nagy sikert. 

Németh Patrícia énekesnő
Forrás: Penovác Károly/Napló

Kepli Lajos beszédét azzal kezdte, mosolyog a szíve, hogy télen ilyen tömeg gyűlt össze. Számára ez is azt jelzi, van élet, pezsgés, mozgás a városban és nemcsak a nyári szezonra jellemző ez. 

 

- Bízzunk benne, hogy 2022-ben végre megszabadulunk a koronavírustól és ugyanazt az életet tudjuk élni, mint a járvány előtt. Remélem, az év második felére visszazökken minden a rendes kerékvágásba - fogalmazott.

 

Kepli Lajos visszatekintve 2021-re elmondta, a nehézségek ellenére sok szép sikernek örülhetett Almádi lakossága, és a közösségi élet is fellendült. Szerinte a pandémia rávilágított arra, milyen értékesek a közösségeink, és milyen fontos, hogy együtt lehessünk.

 

- Teljes összefogás eredményeként valósult meg Almádi legújabb attrakciója, a jégpálya, amely egy úttörő kezdeményezés a városban. A képviselőtestület is megmutatta, hogy az összefogásban, egységes kiállásban a város igazi ereje. Szeretném, ha 2022-ben Almádi mottója az összefogás lenne - emelte ki az elöljáró.

 

A város első embere hozzátette még, rengeteg önzetlen ember él Almádiban, akik önkéntes munkájukkal sokat tesznek a közért. 

Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere 
Forrás: Penovác Károly/Napló

Az idei esztendő egyik legfontosabb beruházása a bölcsőde lesz: az öt csoportos, 65 fős intézmény még az első negyedévben megnyithatja kapuit. Továbbá 400 millió forintos kormányzati forrásból útfelújítási program kezdődik, amelynek keretein belül megújulnak az oktatási intézményekhez vezető és a városközpont útjai, továbbá minden városrészben egy-egy utca is új burkolatot kap. Már megkezdődtek az új multifunkciós csarnok építésének előkészületei is, amire 100 milliót költhetnek el.

 

- Bőven még tervünk, ötletünk, miként tudnánk még élhetőbbé tenni városunkat. Ehhez elsősorban egészség kell és ne engedjük, hogy bárki közénk férkőzzön. Emelem poharam az új esztendőre. Hiszek benne, hogy 2022 az emelkedés, az összefogás és a közösségek éve lesz Almádiban - zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában