Testületi ülést tartottak

2022.02.05. 08:00

Fejlesztenek, korszerűsítenek Balatonalmádiban

Képviselő-testületi ülést tartottak a településen, amely során több fontos kérdésben döntöttek a résztvevők.

B. Virág Rita

Óvodakert megépítésére, kialakítására pályázna az Almádi Magocskák Óvoda és Bölcsőde, amely az udvar délkeleti, Kövesalja utca melletti, jelenleg gondozatlan sávját érintené

Forrás: Balogh Ákos/Napló-archív

Mint azt Kepli Lajos polgármester az eseményt követően elmondta, sürgősségi indítványban tárgyalták meg a témákat a képviselők. Pályázatot nyújtanak be a piac korszerűsítésére, a helyi termékértékesítés körülményeinek javítására, és még több fedett árusítóhely kialakítását tűzték ki célul. 

Kepli Lajos polgármester

A város tavaly nyert pályázaton a szaunaház megépítésére 146 millió forintot, azonban ez nem a kért, hanem egy csökkentett összeg, s azóta nyilvánvalóvá vált, hogy az üzleti tervben foglalt vállalások ebből az összegből nem hajthatók végre. Most a képviselő-testület úgy döntött, visszavonja ezt a pályázati kérelmet, és egy másik tenderen indul, hogy a Wesselényi strandra tervezett szaunaház megépülhessen. 

Sikeres elbírálás esetén megújítanának 671 négyzetméternyi járdafelületet a káptalanfüredi városrészben. Az indítványból kiderült, hogy a pályázaton vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni, Almádi a Balatonfüredi út, a Haris köztől a Posta utcáig terjedő járda felújítását szeretné elérni, amelynek összköltsége közel 30 millió forint lenne, s ebből több mint 22 millió forintot állna az állam. 

Óvodakert megépítésére, kialakítására pályázna az Almádi Magocskák Óvoda és Bölcsőde, amely az udvar délkeleti, Kövesalja utca melletti, jelenleg gondozatlan sávját érintené. A képviselő-testület arról is döntött, hogy a káptalanfüredi kis strandot nem adja ki, hanem önkormányzati üzemeltetésben marad. 

Kepli Lajos arról is beszámolt, hogy a koronavírus-járvány okozta helyiadó-elvonások és egyéb bevételkiesések miatt 100 millió forintos lyuk tátong a költségvetésben, ame­lyet be kell foltozni. Ezt a város két ingatlanának értékesítésével próbálják megoldani, ezért az önkormányzat eladja a Damjanich és a Mátyás király utcai ingatlanjait. Az ülésen beszámolt a 2021-es évről, valamint az idei tervekről Sáray Anna, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója, amelyet a képviselők egyhangúlag elfogadtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában