A biztonságos közlekedésért

2022.04.12. 14:00

Közel háromszáz táblát pótolnak Veszprém megyében

Különböző okokból, de Veszprém megyében több közlekedési tábla is ki van dőlve az utak mentén: egy részük baleset miatt, illetve a télnek köszönhetően.

Juhász-Léhi István

Kidőlt közlekedési tábla a hidegkúti bekötőútnál

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től egyebek mellett azt is megkérdeztük: mennyi táblát kell pótolniuk és milyen időközönként a kollégáiknak? Veszprém megyére van-e adat, netán országosan mekkora ez a szám? Kérdéseinkre Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető válaszolt. 

„Útellenőreink folyamatosan, ütemezetten járják a kezelésünkben lévő közutakat, és amennyiben rongálódott közúti tartozékot találnak, azt javítják”, nyilatkozta a Naplónak. „A balesetből eredő rongálásoknál, amennyiben az elkövető ismert, az ő kötelező felelősségbiztosítása téríti meg a kárt. A károkozás mértéke függ a tábla méretétől, típusától. Lopás esetén általában a táblát és a felfogató eszközöket kell pótolnia társaságunknak, rongálás és baleset esetén sokszor a táblát tartó oszlopot is.” 

Megtudtuk azt is, hogy egy tábla a felfogatással mintegy 10-20 ezer, oszloppal együtt 20-30 ezer forint közvetlen költséget jelent, szükség esetén feljelentést is tesznek ilyen esetekben a szakemberek. Erre az évre Veszprém megyében 273 jelzőtábla kihelyezése, pótlása van tervben ötmillió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában