Gyász Londonban

2022.09.09. 10:04

A brit királynő előtt tett esküt az ajkai Kuczik Dávid

Mélyen megrendítette Londont II. Erzsébet brit királynő halálának híre, mellyel 70 éven át tartó uralkodása után egy korszak zárult le. – Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a kivételes időnek, ha csak nyolc éven át is, de a részese lehettem – mondta az ajkai Kuczik Dávid, akit telefonon értünk el Londonban pénteken reggel. A fiatalember a királynő előtt nemrég állampolgári esküt tett.

Kovács Erika

Kuczik Dávid II. Erzsébet királynő előtt tette le az angol-magyar állampolgári esküt Londonban nemrég

Forrás: családi

A fiatalember hozzátette, a királynőt nagyon kedvelte mindenki, népszerű személyiség volt a szigetországban, és tudomása szerint az egész világon. London éli megszokott pénteki életét, de mindenki a szomorú eseményről beszél, a királyi palota előtt gyülekeznek az emberek, sokan virágot hoznak, mától lezárások is várhatók emiatt a környéken. Többen is fekete nyakkendőt vagy karszalagot viselnek, ezzel is kifejezve gyászukat. A tévében és a rádióban töröltek minden szórakoztató műsort, vígjátékot, csak a királynő életéről szóló műsorokat, illetve híreket adják. A tervezett sztrájkokat elhalasztották.
Dávid utalt rá, büszkeséggel töltötte el, amikor letette nyáron az angol-magyar állampolgári esküt a hagyomány szerint a királynő előtt, noha személyesen nem találkozott az uralkodóval, de tisztelettel tekintett az uralkodó nagyméretű képére, és ez az esemény örökre szép emlék marad számára.

London éli megszokott pénteki életét, de mindenki a szomorú eseményről beszél, sokan fekete nyakkendőt, karszalagot viselnek 
Fotós: Kuczik Dávid

Korábban, amikor a fiatalemberről és párjáról írtunk, Kuczik Dávid azt mondta: „nincs kolbászból a kerítés, de ha keményen, kitartóan dolgozol, miközben folyamatosan képezed magad és tanulsz, felelősséget érzel a munkád és mások iránt, előrejuthatsz Londonban”. 
Az ajkai fiatalember párjával együtt, kihasználva a pandémia miatti bezártságot, céget alapított, keményen dolgoznak, nyelvet tanulnak, előrenéznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában