BalatonBike365Port

2022.09.10. 10:28

Átadták az európai színvonalú bringaközpontot Balatonfüreden

Átadták 96 millió forintból épült, 100 négyzetméteres BalatonBike365 Port kerékpáros központot Balatonfüreden, az Aranyhíd sétányon, ahol európai szintű szolgáltatásokkal várják azokat, akik bringával fedezik fel a balatoni tájakat – hangzott el.

Kovács Erika

Átadták a bringaközpontot

Fotó: Kovács Erika / Napló

– Nagyon örülünk ennek a fejlesztésnek, hiszen azt szeretnénk, ha Balatonfüred az aktív turizmus tekintetében is megkerülhetetlen desztináció lenne – mondta Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere 
Princzinger Péter, a BalatonBike365 projekt vezetője, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke kiemelt, nincs a Balatonnál az ittenihez hasonló, minden igényt kielégítő központ. A beruházást Uj Róbert, az épületet üzemeltető cég tulajdonosa is méltatta. Az átadáson részt vett mások mellett Burgyán Péter, a BalatonBike365 Port kerékpáros központ üzemeltetője, a Balaton Bike Tour társalapítója és Kosler Zoltán önkormányzati osztályvezető is. 
A Balatonnál elsőként Balatonfüreden építenek kerékpáros szolgáltató központot, mely a Kisfaludy strand közelében, a Balatoni Bringa körön helyezkedik el – derült ki a keddi alapkőletételen. A BalatonBike365 program keretében létrejövő balatoni kerékpáros fejlesztésekhez az 1,2 milliárd forint uniós támogatást a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciuma nyerte el. Ebből 96 millió forintba kerül a 100 négyzetméteres balatonfüredi BalatonBike365 Port szolgáltató központ, melyet Harangvölgyi András, a program észak-balatoni szakmai vezetője kezdeményezett. A munkát tavaly október elején kezdték meg. Az építéshez az önkormányzat biztosított telket és alakította ki a parkot, zöld területet. Az átadáson 60 kilométeres távon gyönyörű Balaton-felvidéki környezetben a Badacsonyig tekertek el a megjelentek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában