Vasút

2022.10.15. 15:00

Gyerekek a mozdonyban - pályaorientációs napot tartottak a tapolcai vasútállomáson

A szombati pályaorientációs naphoz kapcsolódva látogattak el a Bárdos Lajos Általános Iskola 7. Z osztályos diákjai a tapolcai vasútállomásra, ahol több más mellett egy működő mozdonyt is megtekinthettek belülről.

Szijártó János

A Bárdos Lajos Általános Iskola 7. Z osztálya a tapolcai vasútállomásra látogatott szombaton délelőtt Fotó: Szijártó János/Napló

A gyerekek Krachun Éva osztályfőnök vezetésével először az állomásfőnökkel, Gelencsér Lászlóval ismerkedtek meg, aki érdekes tájékoztatót adott a vasút általános működéséről, a személy- és teherszállításról. Innen a csoportot Gerencsér Norbert mozdonyvezető kísérte a második vágányon várakozó szerelvényhez, ahol ezúttal a mozdonyra szállhattak fel a diákok. Ezt az élményt egy újabb követte, ugyanis Mórocz György az állomás várótermében lévő vasúti terepasztalt mutatta be működés közben. 

Fotós: Szijártó János/Napló

Az osztály ezen a délelőttön járt a forgalmi irodában, aki akarta, kipróbálhatta a váltókat, és a vízház tövében kiállított dízelmozdonytorzót, a 004-es Nohabot is megnézhették kívül-belül. A tapolcai vasútállomásra több csoport is érkezett, őket az említetteken kívül Hlavács Krisztián mozdonyvezető és Bágya Szilárd vasúti járművezető fogadta és kísérte egyik helyszínről a másikra. Ezen a szombaton az iskola diákjai számos munkahelyre látogattak el, voltak, akik a kereskedelem különböző területeivel, míg mások a szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában