Szentmisét mutatott be

2022.12.12. 10:00

Darvastóra látogatott Udvardy György érsek

Udvardy György veszprémi érsek meglátogatta a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 9. számú telephelyének lakóit Darvastón.

Napló

Udvardy György szentmisét mutatott be az intézményben

Forrás: Veszprémi Érsekség

A látogatás gondolata az októberi bérmálást követően Paál Sándor Ede káptalanfai plébánossal beszélgetve született meg, az intézményben az egyik lakó részesült a bérmálás szentségében, egy másik lakó verssel köszöntötte főpásztort.
A Darvastón élő 279 értelmi sérült felnőtt lelkipásztori feladatait öt éve Paál Sándor Ede plébános látja el. A gyepükajáni gyülekezetbe járnak szentmisére a vallásukat gyakorló ellátottakkal. Befogadták, elfogadták, szeretik őket. A hitéleti csoport tagjai ünnepi alkalmakra műsorral készülnek az ott élőknek. Adventben nagy örömmel várták a látogatást. Udvardy György érseket Paál Sándor Ede, Hanich Ferenc intézményvezető és Ghiczy László részlegvezető fogadta. 
Az érsek megtekintette a gondozási egységeket, majd szentmisét mutatott be, koncelebrált Paál Sándor Ede plébános. A szentmisét az érsek a lakókért, a dolgozókért és egy elhunyt lakó lelki üdvéért ajánlotta fel. Az együtt végzett imádság, közös éneklés, a szentbeszédben elhangzott adventi gondolatok igazi közösségi élményt, lelki feltöltődést nyújtottak a résztvevőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában