Helyi közélet

2022.12.05. 15:00

Emlékezzünk régiekről

A régi fényképek segítségével elevenedett meg a községben élők és onnan elszármazottak előtt Tüskevár 20. századi története Szőke Melinda helytörténeti kutató december 2-án tartott előadásán a közösségi házban.

Tisler Anna

Régi tüskevári utcakép

Forrás: Szervező

A vetített fotókon a rég elhunyt felmenők, háborús hősök, dolgos hétköznapok, munkaeszközök, vidám és szomorú események korrajza és nem utolsósorban a falukép százéves változása elevenedett meg. Szőke Melinda köszönetet mondott a falu lakosságának, hogy időt szántak a régi fényképek összegyűjtésére, melyek a falu történetének fontos dokumentumai.

Molnár Levente polgármester köszönetet mondott Szőke Melindának a rendezvény ötletéért, és hangsúlyozta a régi értékek összegyűjtésének, megbecsülésének fontosságát. A közönség soraiban ülők gyermekkori emlékeiket idézték fel. A kutató a falu 20. századi történetéről olvasott fel egy-egy érdekes korabeli újságcikket, és ígéretet tett arra, hogy jövőre folytatják a Régi alapokon és az Emlékezzünk régiekről! tematikus helytörténeti előadások sorozatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában