Biztonságosabb átkelés

2023.03.21. 14:00

Két új zebrát alakítanak ki Zircen

Munkálatok folynak a 82-es Zircen átvezető szakaszán, sebességkorlátozást is bevezettek emiatt. Két új zebrát alakítanak ki, hogy biztonságosabb legyen a gyalogosátkelés a főúton.

Rimányi Zita

A bakonybéli út és a 82-es kereszteződése közelében kezdték el az egyik új zebra érdekében a munkálatokat Fotó: Rimányi Zita

 Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint beruházásukban készül el két zebra  a gyalogosközlekedés biztonságosabbá tétele érdekében, egy a bakonybéli út kereszteződésénél, egy a benzinkút közelében. A városon átvezető – nagy forgalmú – 82-es számú főút két pontján létesítenek kijelölt gyalogátkelőt, a településnek azon a részén, a Damjanich utcától délre, ahol eddig nem volt ilyen, ugyanakkor jelentős számban közlekednek itt is nap mint nap tehergépjárművek is. Az erre járó gyalogosok száma ugyancsak nőtt, ez is indokolja a fejlesztést, amit a lakók igényeltek. 

A kivitelezés március elején kezdődött el, és a tervek szerint a hónap végére befejeződik. A munkálatokat a zirci önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A beruházáshoz kapcsolódóan a benzinkúthoz közeli zebra miatt a buszöblöt áthelyezik, egy kicsit lesz távolabb régi helyénél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában