Fontos a mozgás

2023.04.18. 17:30

Bejárták a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat

Tapolcai általános iskolások egy lelkes csoportja tanárok kíséretében tekerte végig a decemberben átadott Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat kedden. Velük tartott Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár.

Szijártó János

A gyerekek is felavatták a decemberben átadott, Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat

Fotó: Szijártó János/Napló

A kilenc kilométer hosszú szakasz letekerése után a bringások átkeltek a  71-es számú főúton, majd megcélozták a fölöttük magasodó várat. Itt Balassa Dániel polgármester fogadta a társaságot. Mint mondta, nem mindenki hitt abban, hogy Tapolca és Szigliget között valaha is épül kerékpárút, de végül a négy érintett település összefogása és az állami támogatás eredményeként elkészülhetett ez a szép szakasz. 

A beruházás jelentős lépés a térség a turizmusának erősítésében és a testmozgási lehetőségek bővítésében. Erről Már Révész Máriusz beszélt a résztvevőknek. Kiemelte a mozgás fontosságát, hiszen, mint mondta, riasztó, hogy a túlsúlyos gyerekek száma évről évre növekszik. – Fontos, hogy olyan dolgokat, produkciókat tudjunk biztosítani a gyerekeknek, hogy lehetőleg minél korábban megszeressék a mozgást. Ebből a szempontból különösen ez az új kerékpárút remek lehetőséget biztosít az itt élők számára – hangsúlyozta.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár is a gyerekekkel tartott
Fotós: Szijártó János/Napló

Lapunk kérdésére úgy fogalmazott az államtitkár, hogy az elkészült szakasz már önmagában is jó, hiszen eddig sokkal körülményesebben lehetett eljutni Tapolcáról Szigligetre. – Ezzel együtt szükség lesz még több helyen kiegészítésre, kisebb forgalomtechnikai elemek kialakítására, beleértve a 71-es számú főúton való biztonságos átkelés megoldását – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában