Két keréken

2023.05.17. 14:00

Bringás reggelit tartottak Veszprémben

Energiadús reggelivel várták a bringával iskolába, munkába igyekvőket szerdán reggel az ActiCity udvarán a Magyar Kerékpárosklub Veszprém szervezésében.

Cseh Zoltán

Fotó: Cseh Zoltán

Az ország mintegy hetven pontján tartottak a szerdai napon kerékpáros reggelit, vagy uzsonnát a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésére. - Egy kis reggelivel jutalmaztuk meg azokat, akik ezen a napon kerékpárral indultak iskolába, munkába - mondta el a helyszínen érdeklődésünkre Kanizsai-Nagy Dóra, a szervező klub egyik aktivistája, hozzátéve, nem titkolt céljuk, hogy minél több embert ültessenek kerékpárra az autósok közül, ezzel mérsékelve a városi forgalmat.

Fotó: Cseh Zoltán 

A veszprémi kerékpáros bázis az elmúlt egy évben kezdett ismét aktív lenni, folyamatos az aktivisták toborzása, összefogva pedig kerékpárutakat takarítanak, közös kerekezéseken vesznek részt. Ezen kívül kerékpáros kérdésekben stratégiai dokumentumokat állítanak össze és adnak át a döntéshozók számára, illetve esetlegesen hiányosságokra hívják fel a figyelmet. - A kerékpáros utakat használók tapasztalatát igyekszünk megosztani a városvezetéssel - jegyezte meg a klub képviselője.

Fotó: Cseh Zoltán 

A szervezők 7.30 és 9 óra között várták a kerékpárral érkezőket, akikből nem volt hiány és péksüteménnyel, meleg teával és gyümölcslével fogadták őket, illetve e-bike kerékpár kipróbálására is lehetőség adódott. Az eseményt a Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! szemléletformáló kampány ernyője alatt tartották meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában