Vidám, könnyed műsor

2023.05.28. 11:31

Város- és gyermeknap a badacsonytomaji strandon

Vidám, könnyed műsorral kezdődött szombaton a város- és gyermeknap a badacsonytomaji strandon, amelyet délután, a tavalyihoz hasonlóan, meglátogatott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő.

Szijártó János

A város- és gyermeknapon idén is nagy sikert aratott a Pipitér Óvoda és a Tatay Sándor Általános Iskola közreműködésével bemutatott kulturális műsor Fotó: Szijártó János

Köszöntőjében úgy fogalmazott a politikus, hogy egy városnap kicsit mindig olyan, mint egy születésnap, amikor az emberek arra emlékeznek, hogy az ünnepelttel mi a közös pont, és azért jönnek össze, hogy erről beszéljenek, jól érezzék magukat. – Így vagyunk most Badacsonnyal, Badacsonytomajjal, Badacsonyörssel, Badacsonylábdiheggyel, amikor a városnapon lehetőség nyílik arra, hogy áttekintsük, egy év alatt mennyit gyarapodott a közösség, mennyit nőttek az óvodások, iskolások. Minden településen így van ez, Badacsonytomajon különösen, hiszen kevés olyan szerencsés adottságú települése létezik az országnak, Európának, sőt, a világnak, ahol minden együtt van. A gyönyörű hegy, a gyönyörű táj, a Balaton, a napsütés, a szőlő, a bor, a jó ételek és a kedves emberek – mondta Navracsics Tibor.

Fotó: Szijártó János

A köszöntő után Krisztin N. László polgármester egy palack badacsonyi borral ajándékozta meg a minisztert, akivel több önkormányzati képviselő jelenlétében további megbeszélést folytatott, immár kötetlen körülmények között, a rendezvénysátorban.

A Badacsonytomaj Kulturális Intézménye által szervezett színes programban a vízparti színpadon délelőtt a Zajongó zenekar szórakoztatta a közönség legfiatalabb korosztályát, majd délben már a felnőttek számára ajánlották a szervezők Laczák Boglárka és Bognár Szabolcs operettműsorát. Utána a Yesterday zenekar adott koncertet, majd a Longstop, Pál István ,,Szalonna" és bandája lépett fel. 

Fotó: Szijártó János

A folytatásban kulturális műsor kezdődött a Pipitér Óvoda és a Tatay Sándor Általános Iskola közreműködésével. A hagyományokhoz híven idén is átadták a város bora díjat, és külön köszöntötték a balatoni kisváros nagykorúvá lett fiataljait. Végül a Smash & Blues zenekar és a Hello Kids zenélt a színpadon, az elmaradhatatlan kísérőprogramok pedig egész nap várták az érdeklődőket a strandon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában