Jézus Krisztus üzenete

2023.07.17. 07:00

Böjte Csaba és a marosszéki gyermekkar Várpalotán

A X. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében szombaton Böjte Csaba ferences rendi szerzetes mutatott be szentmisét Várpalotán a Nagyboldogasszony római katolikus plébániatemplomban, ahol koncertet adott a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar is.

Szabó Péter Dániel

Jézus Krisztus üzenete is az, hogy formáljunk közösséget, gyűjtsünk barátokat. Nem kell egyedül szembemenni a feladatokkal – mondta el prédikációjában Böjte Csaba

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Böjte Csaba prédikációjában arról beszélt, hogy nem szabad félni. – A gonosz lélek mindannyiunkat szeretne félelemmel, kishitűséggel, reménytelenséggel eltölteni. Ez a félelem pedig sokszor megbénít minket, s összemorzsol – hangsúlyozta a ferences rendi szerzetes, aki a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar vezetőjét, Nagy M. Vera nővért hozta fel példaként. Elmondta, a gyerekkórus egyik alapítója és vezetője egyszer úgy érezte, szólítja az Úr: Erdélybe hívja, az ottani gyerekeket kell énekelni tanítania. Azóta ebből az erdélyi misszióból egy sikeres énekkar, egy nagybetűs közösség született. 

– Jézus Krisztus üzenete is az, hogy formáljunk közösséget, gyűjtsünk barátokat. Nem kell egyedül szembemenni a feladatokkal – hangsúlyozta a teljesen megtelt várpalotai templomban Böjte Csaba, aki arról is beszélt, hogy bármilyen nehéz is az élet, sosem szabad feladni. – Ne adjuk meg ezt az örömöt a gonosz léleknek. Ha Jézus Krisztus nagycsütörtökön és nagypénteken nem adta fel, ha Hunyadi János Nándorfehérvárnál nem a fehér zászlót húzta fel, hanem a nemzeti színű lobogóval kirontott a várból a túlerőben lévő ellenségre támadva, akkor nekünk sem szabad feladnunk.  

A szentmisét követően Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar adott lélekemelő koncertet a várpalotai templomban
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A szentmisét követően a már említett Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar adott lélekemelő koncertet a várpalotai templomban. Repertoárjukban a hagyományos magyar népdalok és feldolgozásaik mellett középkori, reneszánsz, barokk, klasszikus és romantikus kórusművek, valamint 20-21. századi – főként magyar – szerzők darabjai szerepelnek. 

A missziós körút első állomása, a várpalotai fellépés után vasárnap Balatonfűzfőre látogattak el Böjte Csaba társaságában, de péntekig Zircen, Siófokon, Nagyvázsonyban, Balatonfüreden és Balatonalmádiban is lehet hallani őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában