Megtakarítás

2023.07.06. 13:00

LED-esre cserélhetik az izzókat a háztartások

Tapolca csatlakozott az országos LED-csere-programhoz, együttműködést kötve egy külső céggel a helyi lakosság részére izzót biztosít.

Tóth B. Zsuzsa

Puskás Ákos alpolgármester reméli, hogy minél több család él a csere lehetőségével

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről Puskás Ákos alpolgármester tájékoztatta a sajtót. Amint elmondta, a folyamat egyszerű, a lakossági ügyfelek egy adott oldalon lakcímkártyájuk segítségével regisztrálva tölthetik fel július elsejétől a szükséges adatokat, egy algoritmus kiszámolja, hogy hány darab LED-es izzóra jogosultak. 

- A hagyományos izzókat így kicserélhetik LED-esre, amellyel jóval kisebb lesz a háztartás energiafogyasztása. Augusztus 15-ig lehet regisztrálni, azt követően a cég összegyűjti az adatokat, kiszámolja, hogy melyik háztartás hány darab izzóra jogosult, amit ősszel a Tourinform irodában vehetnek át az igénylők. A lehetőség csak a lakosságnak szól, az adott helyre vonatkozó fogyasztási szerződésen levő személy veheti igénybe a LED-cserét – mondta az alpolgármester, és reményét fejezte ki, hogy sokan igénybe veszik a lehetőséget, amelynek célja, hogy minél nagyobb megtakarítással számolhassanak a háztartások. Amellett a legnagyobb részvételi arányt felmutató városok egyéb kedvezményekben is részesülnek később. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában