Erdélyi vendégek

2023.07.15. 16:00

Testvérvárosi tábor

Székelykeresztúr testvérváros 22 táborozó diákját és két kísérő tanárukat látta vendégül július második hetében Ajka városa. A csapatot a városházán fogadta július 14-én Horváth József alpolgármester. Az alpolgármester kérdésére a táborozók, akik közül néhányan már jártak Ajkán, elmondták, hogy sok élményt szereztek, jól érzik magukat.

Tisler Anna

Táborozók az ajkai városházán

Fotó: Gyarmati László

Az erdélyi Székelykeresztúr és Ajka közötti testvérvárosi kapcsolata az 1990-es évekre nyúlik vissza. A résztvevők törekedtek arra, hogy ne csak a felnőttek ismerjék meg a testvérvárost, hanem a gyermekek között is alakuljon ki kapcsolat, ezért szervezték meg a nyári tábort. A diákok jó tanulmányi eredményükért vagy közösségi munkájukért jutalomként kapták a lehetőséget. A héten a vendégek látogatást tettek Veszprém belvárosában, majd a Balatonra utaztak. Jártak a kislődi kalandparkban, Ajkán sportnapon vettek részt, majd felkeresték a Bányászati Múzeumot, a Nomádia szabadidőparkot, és  a strandon is eltöltöttek egy napot. Jövőre az ajkai diákok utaznak Székelykeresztúrra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában