Senki nem sérült meg

2023.09.07. 20:25

Kiemelték a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert Balatonszéplak közelében

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mint korábban megírtuk, csütörtökön délután lezuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak-alsónál, Zamárdi közelében. A gép a vízbe zuhant és elmerült, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A szerencsétlenség közelében épp egy vitorlásversenyt tartottak, így a biztosítást végző rendezők még idejében odaértek a helikopter utasaihoz, akik ki tudtak mászni a gépből és nem lett bajuk.

A likebalaton friss információi szerint a helikopter lezuhanásáról készült videó elemzése során többen állítják, hogy a helikopter farokrotorja hibásodott meg, emiatt zuhant a Balatonba a légi jármű. 19 órakor folyamatosan merültek a búvárok, a kotrógép kanalának helyére kötelet erősítettek és azt helyezték a helikopterre. 19 óra 20 perckor teljesen a víz felszíne fölé került a helikopter, és ráhelyezték az uszályra. Sikeres volt a műszaki mentés, szerencsére még a teljes napnyugta előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában